Windborne(US)

Foto: Eric van Nieuwland
Mer om artisten

Den amerikanska sånggruppen Windborne är kända för sina innovativa arrangemang och dynamiska och djärva harmonier. De blåser nytt liv i gamla låtar och skapar en musikalisk upplevelse som både är förankrad i historien och relevant för samtiden. Med djupa rötter i folktraditioner av vokalharmonier – från traditionella amerikanska folksånger till polyfoniska sånger från Korsika – sina starka röster och passion för musik, framkallar de en djup känslomässig respons som kopplar publiken till det förflutna, fjärran platser och sig själva.

Med 20 års studier och framförande av polyfonisk musik runt om i världen bakom sig, delar Lauren Breunig, Jeremy Carter-Gordon, Lynn Rowan och Will Rowan en energi på scenen och en samstämmighet som bara kan komma från årtionden av vänskap, i kombination med dedikerad träning. Ensemblen växlar utan ansträngning mellan vitt skilda musikstilar och får med sig sin publik på en resa som sträcker sig över kontinenter och århundraden. En resa som belyser den mänskliga röstens djupa kraft och variationsmöjligheter.

Ytterligare en avgörande dimension i Windbornes skapande, som vägleder och förankrar deras konstnärskap, är deras sympatier med folkmusikens långvariga allians med social aktivism, arbetar- och medborgerliga rättigheter och rörelser som kämpar för de förtryckta, de fattiga och de utan egen röst.

På scen:
Jeremy Carter-Gordon – röst, banjo och mungiga
Lauren Breunig – röst och mungiga
Lynn Rowan – röst, slagverk och mungiga
Will Rowan – röst, banjo och mungiga

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 17 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Student / Pensionär

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten