Enjoy the summer, see you in the fall!

The office is closed for the summer until August 12. During this period, we have limited ability to respond to e-mails and calls and ask you to contact our ticket office Kulturcentralen via e-mail: info@kulturcentralen.nu alt. ph: +46 (0) 40-10 30 20.

Windborne(US)

Foto: Eric van Nieuwland
More about the artist

Den amerikanska sånggruppen Windborne är kända för sina innovativa arrangemang och dynamiska och djärva harmonier. De blåser nytt liv i gamla låtar och skapar en musikalisk upplevelse som både är förankrad i historien och relevant för samtiden. Med djupa rötter i folktraditioner av vokalharmonier – från traditionella amerikanska folksånger till polyfoniska sånger från Korsika – sina starka röster och passion för musik, framkallar de en djup känslomässig respons som kopplar publiken till det förflutna, fjärran platser och sig själva.

Med 20 års studier och framförande av polyfonisk musik runt om i världen bakom sig, delar Lauren Breunig, Jeremy Carter-Gordon, Lynn Rowan och Will Rowan en energi på scenen och en samstämmighet som bara kan komma från årtionden av vänskap, i kombination med dedikerad träning. Ensemblen växlar utan ansträngning mellan vitt skilda musikstilar och får med sig sin publik på en resa som sträcker sig över kontinenter och århundraden. En resa som belyser den mänskliga röstens djupa kraft och variationsmöjligheter.

Ytterligare en avgörande dimension i Windbornes skapande, som vägleder och förankrar deras konstnärskap, är deras sympatier med folkmusikens långvariga allians med social aktivism, arbetar- och medborgerliga rättigheter och rörelser som kämpar för de förtryckta, de fattiga och de utan egen röst.

På scen:
Jeremy Carter-Gordon – röst, banjo och mungiga
Lauren Breunig – röst och mungiga
Lynn Rowan – röst, slagverk och mungiga
Will Rowan – röst, banjo och mungiga

Read more Hide

More about the artist