Upptäck Victoria!

WES & Bandaget

Foto: Pernilla Hultén / Limestone.se
Mer om artisten

Med texten och berättelsen i framsätet, där akustiska gitarrer möter fullt popkomp med bas och trummor, dragspel, munspel, loopar och synthbubbel, framför Staffan Wester under namnet WES sina låtar på svenska. Musiken befinner sig någonstans mellan singer-songwriter-genren, pop, rock och visa, med texter som kretsar kring relationer, längtan, vilsenhet och livet från en senare utkikspunkt.

Inför framträdandet på Lunds Visfestival sommaren 2019 beskrevs WES som: ”Lyhörd följsam vismakare och musiker med sinne för eftertänksamma ballader, melodi, berättande och sväng.”
 
Staffan Wester är sångare, musiker och låtskrivare, född och uppvuxen i Stockholm men bosatt i Malmö sedan mitten av 80-talet. Efter att ha frilansat många år som basist i olika grupper och teaterorkestrar tog han -95 ett långt uppehåll från musiken för att utbilda sig till psykolog och psykoterapeut. Över åren som följde växte lusten att skriva låtar med sång och gitarr som utgångspunkt, och från 2016 när EP:n "Världen Får Vänta" gavs ut har musiken fått dela på arbetsveckan bredvid jobbet med klienter och deras psykiska hälsa. 

Efter debut-EP:n och ett antal singlar kom så fullängdsalbumet EXPLOSIONER hösten 2021. Staffan skriver och arrangerar sina låtar själv, och spelar flertalet instrument på inspelningarna.

I Sydsvenskan skrev Alexander Agrell om albumet:
”Debutalbumet ”Explosioner” från Wes är inte så musikaliskt explosivt, mera lugnt och vackert. Texterna däremot kommer som små explosioner, från en man som här sjunger sig ut ur sitt och omgivningens skal, förväntningar och invanda mönster. Albumet kastar blickar både inåt in i den egna själen, mot par-relationen och bakåt till barndomen och uppväxten. Resultatet är direkt, naket, insiktsfullt och modigt gjort. Plus väl sjunget och snyggt producerat.”

På scen:
Staffan Wester - sång och gitarr
Caroline Leander - keyboards, dragspel, sång
Rasmus Svensson - trummor
Mikael Gökinan - elgitarr
Anders Lorentzi - elbas, kontrabas

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 1 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Mer om artisten