Discover Victoria!

WES & Bandaget

Foto: Pernilla Hultén / Limestone.se
More about the artist

Med texten och berättelsen i framsätet, där akustiska gitarrer möter fullt popkomp med bas och trummor, dragspel, munspel, loopar och synthbubbel, framför Staffan Wester under namnet WES sina låtar på svenska. Musiken befinner sig någonstans mellan singer-songwriter-genren, pop, rock och visa, med texter som kretsar kring relationer, längtan, vilsenhet och livet från en senare utkikspunkt.

Inför framträdandet på Lunds Visfestival sommaren 2019 beskrevs WES som: ”Lyhörd följsam vismakare och musiker med sinne för eftertänksamma ballader, melodi, berättande och sväng.”
 
Staffan Wester är sångare, musiker och låtskrivare, född och uppvuxen i Stockholm men bosatt i Malmö sedan mitten av 80-talet. Efter att ha frilansat många år som basist i olika grupper och teaterorkestrar tog han -95 ett långt uppehåll från musiken för att utbilda sig till psykolog och psykoterapeut. Över åren som följde växte lusten att skriva låtar med sång och gitarr som utgångspunkt, och från 2016 när EP:n "Världen Får Vänta" gavs ut har musiken fått dela på arbetsveckan bredvid jobbet med klienter och deras psykiska hälsa. 

Efter debut-EP:n och ett antal singlar kom så fullängdsalbumet EXPLOSIONER hösten 2021. Staffan skriver och arrangerar sina låtar själv, och spelar flertalet instrument på inspelningarna.

I Sydsvenskan skrev Alexander Agrell om albumet:
”Debutalbumet ”Explosioner” från Wes är inte så musikaliskt explosivt, mera lugnt och vackert. Texterna däremot kommer som små explosioner, från en man som här sjunger sig ut ur sitt och omgivningens skal, förväntningar och invanda mönster. Albumet kastar blickar både inåt in i den egna själen, mot par-relationen och bakåt till barndomen och uppväxten. Resultatet är direkt, naket, insiktsfullt och modigt gjort. Plus väl sjunget och snyggt producerat.”

På scen:
Staffan Wester - sång och gitarr
Caroline Leander - keyboards, dragspel, sång
Rasmus Svensson - trummor
Mikael Gökinan - elgitarr
Anders Lorentzi - elbas, kontrabas

Read more Hide

More about the artist