Obs! Samtliga arrangemang under jan-feb är inställda el. framflyttade

Vi är i färd med att genomföra dessa programändringar och det tar lite tid innan alla datum finns på plats. Mer info finns under Coronainfo - Inställt & förändrat. Vi kontaktar alla biljettköpare som är berörda och uppdaterar hemsidan så snart vi har mer information. Tack för ert tålamod!

Väsen Duo

Foto: Eva Karlsson
Mer om artisten

Spelmännen Mikael Marin och Olov Johansson har under 37 års intensivt spelande och turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro. Musiken är intensiv, dynamisk och fylld av humor. Med hjälp av stundens inspiration skapar de ett helt eget musikaliskt språk som i sitt tilltal är lika modernt som traditionellt. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Väsen Duo har grunden fast förankrad i generationer av uppländsk spelmanstradition, men har alltid blicken nyfiket fäst vid nya musikaliska mål.Nu ger de sig ut på äventyr bland gamla fina spelmän, historier och tradlåtar. Med sitt nya sound och ett antal nya kompositioner bryter de samtidigt ny mark. Till sin hjälp har de silverbasharpa, oktavharpa, treradig nyckelharpa, violoncello da spalla samt en blå elektrisk bratch.

Olov och Micke har spelat ihop sedan 1983 då de träffades på Oktoberstämman i Uppsala och upptäckte att de hade en stor gemensam repertoar och ett liknande spelsätt. Det kom sig av att Micke hade åkt till Ivar Tallroth i Uppsala och lärt sig låtar och Olov hade åkt till Curt Tallroth i Harbo. De hade fått ta del av den rika Bohlin/Tallroth traditionen av de två bröderna. Olov och Micke började spela intensivt ihop och gav ut sin första utgåva ”Det rister i Örat” 1985 och har spelat otroligt mycket tillsammans genom åren i Väsen.

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 6 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Student / Pensionär

220 kr vid bord
180 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten