Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Andi Almqvist, Bebe Risenfors, Maj Berit Guassora, Anne Marte Eggen, Emeli Ek

Throwback Tribute: Tom Waits "Closing Time"

Foto: Emmalisa Pauly
Mer om artisten

Throwback Tribute är ett projekt som uppmärksammar och hyllar musik som gjort avtryck i populärmusikhistorien. Denna konsert är en hyllning till Tom Waits första skiva Closing Time, som släpptes 6 mars 1973. 2023 firar den alltså 50 år! I vanlig Throwback Tribute-anda spelas musiken från skivan, men även några andra väl valda godbitar ut Tom Waits låtskatt. Detta varvas med musikhistoriska anekdoter om skivan och såklart om artisten själv.

Tom Waits är väl mest känd för sin skrovliga och hesa sångstil, användandet av ovanliga instrument och musik som inte följer traditionella mallar. Men på debutskivan Closing Time sjöng Tom mer likt en crooner i jämförelse med senare i sin karriär och ville att skivan skulle ha en jazzig framtoning. I samarbetet med producenten Jerry Yester blev dock skivan mer en eklektisk mix av jazz och amerikansk folkmusik.

Bandledaren och trummisen Emeli Ek har handplockat passande musiker ur den Øresundska myllan, denna gång inom den experimentella rock-/jazzscenen. I bandet hör vi bland andra Bebe Risenfors, som faktiskt både spelat och spelat in med Tom Waits (Alice & Blood Money). Bebe var även var med i Bad Liver, ett av få Waits-coverband som “godkänts” av Tom Waits själv.

På scen:
Andi Almqvist – sång, gitarr
Bebe Risenfors – piano, blås
Maj Berit Guassora – trumpet
Anne Marte Eggen – elbas, kör
Emeli Ek – trumset, kör

Throwback Tributes första hyllningskonsert var “Trio” av Dolly Parton, Emmylou Harris och Linda Ronstadt, spelades bl a på ett utsålt Victoria. Senast hyllades “Pearl” av Janis Joplin på medley i Malmö.

Läs mer Dölj
Köp biljett

lördag 11 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

340 kr vid bord
300 kr på balkong

Student / Pensionär

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten