Lördag 16 september

"Songs of Wisdom" The Naghash Ensemble(ARM)

Foto: David Galstyan
Mer om artisten

Den armeniska ensemblen The Naghash Ensemble består av tre lysande kvinnliga vokalister tillsammans med några av Armeniens bästa musiker på duduk, oud, dhol och piano. Gruppen kombinerar djupet och spiritualiteten ur armenisk folksång, klassisk musik, opera och modern postminimalism med energin från jazz och rockmusik och skapar något otroligt vackert och unikt. Det är både folkmusik och klassiskt, nyskapande och traditionellt, med orientaliska tongångar, meditativa rytmer och stämningsfulla klanger.

Detta är den andra konserten av två som ensemblen ger på Victoriateatern den 15-16 september 2023. "Songs of Exile" spelas fredag 15 september och "Songs of Wisdom" spelas lördag 16 september. Observera att det är olika program och biljetter för respektive konsertkväll.
>> Läs mer om del ett: "Songs of Exile <<

Songs of Wisdom är komponerad av den armensk-amerikanska kompositören John Hodian för The Naghash Ensemble. Musiken är baserad på armenisk poesi från 1200-talet av Kostandin Erznkaci. Som en siare från medeltiden varnar Kostandin Erznkaci i sina texter för de tumultartade tiderna som komma skall. Hodians kompositioner bygger vidare på de rytmiska förvecklingar och djärva harmonier som man hittar i armenisk folkmusik och post-minimalism, vilket resulterar i ett verk som både är futuristiskt och tidlöst.

“The spiritual beauty of the music provokes a mix of joy and ecstasy.” - Les Trans Musicales
 
“An enchanting elixir of sounds based on new Armenian folk and centuries-old poetry” - KEXP
 
“The music is unmistakably Armenian and yet, it fits squarely in world music. It is religious and mystical and yet modern. It has the intimacy of folk music and the grandeur of Bach.” - The Armenian Mirror-Spectator

På scen:
Hasmik Baghdasaryan – sång, sopran
Tatevik Movsesyan – sång, sopran
Arpine Ter-Petrosyan – sång, alt
Harutyun Chkolyan – duduk, shvi, pku
Aramayis Nikoghosyan – oud
Tigran Hovhannisyan – dhol, dumbek, daf
John Hodian – piano och komposition

Musik av John Hodian
Text av Kostandin Erznkaci (1200-talet) och Mkrtich Naghash (1400-talet)

Läs mer Dölj

Mer om artisten