Susana Baca(PER)

Foto: Javier Falcon
Mer om artisten

Med poetiskt låtmaterial, stark röst och en divalik uppenbarelse är Susana Baca inte bara en exceptionell sångerska – hon är också en ambassadör för den peruanska musiken. Hon har en slags avslappnad och undertryckt elegans när hon framför sina låtar – som hämtar element från stilar som son, cumbia, plena och son-jarocho. Sin egen stil kallar hon afro-peruansk. Den hämtar harmonier och melodier från det traditionellt peruanska, men adderar rytmer utifrån. Sammantaget handlar det om djupt suggestiv och stark musik.

Under flera decennier har Susana Baca som sångerska representerat hemlandet Peru internationellt. Hon föddes i ett fattigt område i utkanten i Lima, men har gjort en lysande karriär och turnerar idag jorden runt med sina starka, afro-peruanska sånger. Under en tid var hon faktiskt också kulturminister i den peruanska regeringen.

Susanas nya album Palabras Urgentes, markerar det 50:e året av sångerskans extraordinära karriär och är en slags sammanfattning av alla Susanas erfarenheter och vid en ålder av 76 är detta albumet hon säger sig alltid ha velat skapa. Albumet vars titel betyder ”Brådskande sanningar” spelades in som en form av protest, för att väcka debatt och är avsedd att ta sig an dagens svåra tider. Det är kombinationen av musikens skönhet och texternas brådska som gör Palabras Urgentes så övertygande.

Inspelad i Cañete, en liten stad som ligger 150 kilometer från Perus huvudstad, Lima, är Palabras Urgentes en samling av tio låtar där varje låt utgör sitt eget individuella kapitel av en allomfattande berättelse. En berättelse som tar med lyssnaren på en resa genom en unik musikalisk reflektion över traditionerna i Peru. Susana berör ämnen kring feminism, frihet och utbildning och reflekterar över personliga berättelser som framkallar romantik, sorg, styrka och hopp.
 

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 19 maj

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

440 kr vid bord
400 kr på balkong

Student / Pensionär

400 kr vid bord
360 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten