Enjoy the summer, see you in the fall!

The office is closed for the summer until August 12. During this period, we have limited ability to respond to e-mails and calls and ask you to contact our ticket office Kulturcentralen via e-mail: info@kulturcentralen.nu alt. ph: +46 (0) 40-10 30 20.

Susana Baca(PER)

Foto: Javier Falcon
More about the artist

Med poetiskt låtmaterial, stark röst och en divalik uppenbarelse är Susana Baca inte bara en exceptionell sångerska – hon är också en ambassadör för den peruanska musiken. Hon har en slags avslappnad och undertryckt elegans när hon framför sina låtar – som hämtar element från stilar som son, cumbia, plena och son-jarocho. Sin egen stil kallar hon afro-peruansk. Den hämtar harmonier och melodier från det traditionellt peruanska, men adderar rytmer utifrån. Sammantaget handlar det om djupt suggestiv och stark musik.

Under flera decennier har Susana Baca som sångerska representerat hemlandet Peru internationellt. Hon föddes i ett fattigt område i utkanten i Lima, men har gjort en lysande karriär och turnerar idag jorden runt med sina starka, afro-peruanska sånger. Under en tid var hon faktiskt också kulturminister i den peruanska regeringen.

Susanas nya album Palabras Urgentes, markerar det 50:e året av sångerskans extraordinära karriär och är en slags sammanfattning av alla Susanas erfarenheter och vid en ålder av 76 är detta albumet hon säger sig alltid ha velat skapa. Albumet vars titel betyder ”Brådskande sanningar” spelades in som en form av protest, för att väcka debatt och är avsedd att ta sig an dagens svåra tider. Det är kombinationen av musikens skönhet och texternas brådska som gör Palabras Urgentes så övertygande.

Inspelad i Cañete, en liten stad som ligger 150 kilometer från Perus huvudstad, Lima, är Palabras Urgentes en samling av tio låtar där varje låt utgör sitt eget individuella kapitel av en allomfattande berättelse. En berättelse som tar med lyssnaren på en resa genom en unik musikalisk reflektion över traditionerna i Peru. Susana berör ämnen kring feminism, frihet och utbildning och reflekterar över personliga berättelser som framkallar romantik, sorg, styrka och hopp.
 

Read more Hide

More about the artist