Ranky Tanky - Good Time(US)

Foto: Peter Frank Edwards
Mer om artisten

Denna amerikanska kvintett från South Carolina är ett tight och inspirerande liveband med en oemotståndlig karisma på scen. Medlemmarna har sin musikaliska bas i Gullahtraditionen och med sin musik väcker de det förflutna till liv. De hämtar influenser från det afrikanska och karibiska med inslag från traditionella spirituals och barnsångsrytmer – med en stor dos gospel, funk, R&B och dansmusik. Ranky Tanky betyder ungefär detsamma som "get funky”!

Bortsett från frontsångerskan Quiana Parler, spelade gruppens medlemmar tidigare tillsammans i Charleston jazzkvartett The Gradual Lean i slutet av 1990-talet. De är till övervägande del jazz- och gospelmusiker uppvuxna inom Gullah-traditionen och är vänner som sammanförs genom sina år på Charlestons musikscen.

Ranky Tankys debutalbum släpptes i oktober 2017 och bara ett par månader senare hade det fått stor uppmärksamhet och hamnat på första plats på Billboards topplista över jazzalbum. Gruppen är ett stort fenomen i USA men har bara turnerat i Europa två gånger tidigare, sommaren 2017 med deras debutalbum och 2019 efter att ha släppt Good Time. Bandet har uppträtt på bl.a. Malmö Sommarscen, Molde Jazzfestival, North Sea Jazz Festival, Folkhelger och Glatt&Verkehrt.

På scen:
Quiana Parler – sång
Kevin Hamilton – bas
Clay Ross – gitarr och sång
Charlton Singleton – trumpet och sång
Quentin Baxter  – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 2 juni

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

420 kr vid bord
380 kr på balkong

Student / Pensionär

380 kr vid bord
340 kr på balkong


Biljett som köpts till tidigare inställda tillfällen gäller ej för entré.

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten