Ranky Tanky - Good Time(US)

Foto: Peter Frank Edwards
More about the artist

Denna amerikanska kvintett från South Carolina är ett tight och inspirerande liveband med en oemotståndlig karisma på scen. Medlemmarna har sin musikaliska bas i Gullahtraditionen och med sin musik väcker de det förflutna till liv. De hämtar influenser från det afrikanska och karibiska med inslag från traditionella spirituals och barnsångsrytmer – med en stor dos jazz, gospel, funk, R&B och dansmusik. Ranky Tanky betyder ungefär detsamma som "get funky”!

Förutom frontsångerskan Quiana Parler, spelade gruppens medlemmar tidigare tillsammans i Charleston jazzkvartett The Gradual Lean i slutet av 1990-talet. De är till övervägande del jazz- och gospelmusiker uppvuxna inom Gullah-traditionen och är vänner som sammanförs genom sina år på Charlestons musikscen.

Ranky Tankys debutalbum släpptes i oktober 2017 och bara ett par månader senare hade det fått stor uppmärksamhet och hamnat på första plats på Billboards topplista över jazzalbum. Gruppen är ett stort fenomen i USA men har bara turnerat i Europa två gånger tidigare, sommaren 2017 med deras debutalbum och 2019 efter att ha släppt Good Time. Bandet har uppträtt på bl.a. Malmö Sommarscen, Molde Jazzfestival, North Sea Jazz Festival, Folkhelger och Glatt&Verkehrt.

På scen:
Quiana Parler – sång
Kevin Hamilton – bas
Clay Ross – gitarr och sång
Charlton Singleton – trumpet och sång
Quentin Baxter  – trummor

Read more Hide

More about the artist