Läs senaste uppdateringen om Covidbevis under Coronainfo | Biljetter till april–maj släpps den 2 dec kl 12!

P.g.a. av det underhållsarbete som Stadsfastigheter genomför av vårt foajégolv så är huvudentrén för tillfället avstängd och insläpp sker via dörren mellan Kulturcentralen och Victoria. Arbetet beräknas vara klart till årsskiftet 21/22.

-

Per Tengstrand - på Victoria

Foto: Anders Bergön
Mer om artisten

Konsertpianisten Per Tengstrand är en av Sveriges mest framstående artister på de internationella konsertscenerna och en kär gäst på Victoriateatern. Den 2-3 mars kommer han tillbaka för att bjuda på två konsertkvällar. Under onsdagen har han bjudit med sig stråkkvartetten NOVO Quartet för att spela Beethovens magnifika Kejsarkonsert i arrangemang för piano och stråkkvartett och under torsdagen bjuder Per på en solokonsert där han spelar musik av sina favoritkompositörer och guidar publiken med underhållande berättelser om musiken.

Onsdag 2 mars
Beethovens Kejsarkonsert: Per Tengstrand & NOVO Quartet

Beethovens magnifika Kejsarkonsert i arrangemang för piano och stråkkvartett kommer äntligen spelas på Victorias scen och Steinwayflygel. Per Tengstrand tolkar Beethoven tillsammans med en av nordens främsta unga stråkkvartetter, NOVO Quartet, som redan skördat stora framgångar i prestigefyllda kammarmusiktävlingar. Förutom Kejsarkonserten blir det inget mindre än Shostakovich nionde stråkkvartett!

Torsdag 3 mars
Carte Blanche: Per Tengstrand med vänner: Beethoven, Schubert, Brahms m.m.

En kväll med solopiano och kammarmusik i olika kombinationer! Beethoven, Schubert, Brahms med mera med mera där Per Tengstrand guidar publiken med underhållande berättelser om musiken. En dynamisk kväll utlovas med fantastisk musik!

Per Tengstrand debuterade med Helsingborgs Symfoniorkester redan vid tolv års ålder och har sedan dess kommit att bli en av Sveriges främsta konsertpianister. Han föddes 1968 i Växjö och har studerat för bland annat Hans Pålsson, Dominique Merlet och Romuald Sztern. Under åren har han spelat in skivor med verk av Brahms, Chopin och Beethoven. Han är också huvudpersonen i Magnus Gertten och Stefan Bergs dokumentärfilm Solisten.

Per har en otrolig teknik och säkerhet, något som inte minst visat sig i de utmärkelser som han har mottagit genom åren. Han har bland annat vunnit Cleveland International Piano Competition, fått den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibu som den yngsta någonsin och när han tilldelades första pris för sina slutexamina vid konservatoriet i Paris, bröt publiken det 200 år gamla applådförbudet.

Idag bor Per i USA med sin fru där han har gör stor succé, både på konserter och skivor. Han arbetar regelbundet med de stora orkestrarna i Skandinavien och är konstnärlig ledare för Helsingborg Pianofestival och New Nordic Music Festival i New York.

Läs mer Dölj

onsdag 2 mars ( Fler datum: )

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten