Nu har vi släppt hela vårens program!

Skrolla ner för att hitta alla programpunkter.

Nani Noam Vazana(ISR)

Foto: Victor Lacken
Mer om artisten

När den israeliska, numera Amsterdambaserade ladinosångerskan Nani Noam Vazana kommer till Sverige för första gången, blir hennes enda stopp hos oss på Victoriateatern i Malmö. Den prisbelönta sångerskan och kompositören har funnit sitt kall i att bevara ladino, de sefardiska judarnas numera nästan bortglömda språk. Musiken bygger en bro mellan tradition och modernt liv, fångar ljud och dofter som för tankarna till bazaren och smälter samman dem med rå, flamencoliknande sång och överraskande instrumentering. Mjuka körliknande tromboner pryder mariachi-gitarrer och svepande arabiska slagverk möter känsloladdade pianomelodier.

Det var efter en utsåld föreställning i Marocko som Nani vandrade runt i en gammal stadsdel i sina förfäders hemstad Fez, och plötsligt kände igen en låt som hennes mormor brukade sjunga när de lagade mat tillsammans. Detta inspirerade Nani till att komponera världens första album med ny musik på ladino. Nu är hon aktuell med sitt fjärde album "Ke Haber" ('What's New' in Ladino) som är "ett aldrig tidigare skådat album med nya låtar som låter bekanta" (Songlines). Musiken fångar andan i det uråldriga, matriarkala språket och kulturen, men förflyttar det in i vår samtid med socialt relevanta texter.

Nani har mottagit otaliga hyllningar och placerade sig bland annats som nummer 11 på listorna över mest spelade världmusik-salbum samt nummer 13 på World Music Charts Europe och #19 på iTunes Bestseller. Hon representerade Nederländerna vid EU Music Festival i Vietnam och har uppträtt på Kennedy Center USA och BBC Radio 3. Nani belönades med SENA Music Production Award NL, International Sephardic Music Award ES och Arts Council England Premiere Award.

På scen:
Nani – sång och piano
+ två hemliga gäster

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 21 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten