-

Mezzoforte(ISL)

Mer om artisten

Det isländska jazz fusion-bandet Mezzoforte kommer tillbaka till Malmö och Victoria! Gruppen levererar alltid energiska konserter och kombinerar improvisationer med sina välkända teman. Det var snart ett halvt sekel sedan Mezzoforte visade världen hur solid funky nordatlantisk jazzrock ska låta. Medryckande melodier, kraftfulla grooves och energiska solon blev nyckelelement i bandets musik och har fortsatt att vara sedan dess.

Eythor, Fridrik, Johann och Gulli var endast 15-16 år när de skapade bandet Mezzoforte i hemstaden Reykjavik år 1977. De fyra tonårspojkarna älskade alla att spela sina instrument och delade intresset för musik, från heavyrock till jazz-rockfusion och funk. Deras entusiasm och kärlek till musiken uppmärksammades snabbt och ledde så småningom bandet in i studion.

Efter att ha experimenterat och utvecklat sitt sound på tre plattor åkte de 1982 till London för att spela in sin fjärde skiva ”Surprise, Surprise” och det var under inspelningen av denna som det Mezzoforte vi känner idag tog form. Mezzoforte spräckte ljudvallen med sin succé "Garden Party" 1983, och var det första bandet från Island att turnera internationellt med stor framgång.

På scen:
Eythor Gunnarsson – keys
Fridrik Karlsson – gitarr
Ari Bragi Karason – trumpet
Jonas Wall – saxofon
Jóhann Asmundsson – bas
Ruben Dalen – trummor

Läs mer Dölj

fredag 19 april ( Fler datum: )

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

440 kr vid bord
400 kr på balkong

Student / Pensionär

400 kr vid bord
360 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten