-

Mezzoforte(ISL)

More about the artist

Det isländska jazz fusion-bandet Mezzoforte kommer tillbaka till Malmö och Victoria! Gruppen levererar alltid energiska konserter och kombinerar improvisationer med sina välkända teman. Det är snart ett halvt sekel sedan Mezzoforte visade världen hur solid funky nordatlantisk jazzrock ska låta. Medryckande melodier, kraftfulla grooves och energiska solon blev nyckelelement i bandets musik och har fortsatt att vara sedan dess.

Eythor, Fridrik, Johann och Gulli var endast 15-16 år när de skapade bandet Mezzoforte i hemstaden Reykjavik år 1977. De fyra tonårspojkarna älskade alla att spela sina instrument och delade intresset för musik, från heavyrock till jazz-rockfusion och funk. Deras entusiasm och kärlek till musiken uppmärksammades snabbt och ledde så småningom bandet in i studion.

Efter att ha experimenterat och utvecklat sitt sound på tre plattor åkte de 1982 till London för att spela in sin fjärde skiva ”Surprise, Surprise” och det var under inspelningen av denna som det Mezzoforte vi känner idag tog form. Mezzoforte spräckte ljudvallen med sin succé "Garden Party" 1983, och var det första bandet från Island att turnera internationellt med stor framgång.

På scen:
Eythor Gunnarsson – keys
Fridrik Karlsson – gitarr
Ari Bragi Karason – trumpet
Jonas Wall – saxofon
Jóhann Asmundsson – bas
Benedikt Brynleifsson – trummor

Read more Hide

More about the artist