Läs senaste uppdateringen om Covidbevis under Coronainfo | Biljetter till april–maj släpps den 2 dec kl 12!

P.g.a. av det underhållsarbete som Stadsfastigheter genomför av vårt foajégolv så är huvudentrén för tillfället avstängd och insläpp sker via dörren mellan Kulturcentralen och Victoria. Arbetet beräknas vara klart till årsskiftet 21/22.

Konkarong

Foto: Sussa Stubbeergaard

Nybildade gruppen Konkarong levererar en rik palett av spännande musik komponerad av Robert Tjäderkvist och Sofi Hellborg. Starka refränger och kluriga melodier flätas samman i en väv av svängiga rytmer, kokande musik i snabba tempon, kryddat med vackra melodier inslagna i färgglada arrangemang. Musiken är inspirerad av Zawinul Syndicate, Manu Dibango, m fl.

Bandmedlemmarna är väletablerade musiker på jazz-, funk- och afroscenen, med många individuella och kritikerrosade projekt i bagaget. Robert, Sofi, Magnus och Salieu har länge samarbetat i Sofi Hellborg Gang. Den 4 dec 2019 utnämndes Sofi till årets jazzmusiker av Jazz i Malmö.

I mitten av januari 2022, ger Konkarong ut sin första platta på skivbolaget Periferi Records.

På scen:
Sofi Hellborg – saxofoner, sång
Sofi har lett många egna projekt, komponerat, producerat skivor och turnerat i många länder världen över. Hon bodde 14 år I Paris och har spelat med många kända musiker som Mory Kante, Tony Allen, Etienne Mbappe, Peps Persson, Timbuktu etc.

Robert Tjäderkvist – keyboards
Robert har samarbetat med många artister genom åren, både som musiker, kompositör och arrangör. Utöver arbetet med sin egen kvartett ”Robert Tjäderkvist Quartet” har han bl a ingått i Anders Bergcrantz Quartet, Sofi Hellborg Gang och Malene Mortensen Quartet.

Magnus Lindeberg – gitarr
Magnus Lindeberg är en gitarrist från Malmö som sedan början av 2000-talet varit en del av musikscenen i södra Sverige och där spelat i många olika sammanhang med många olika artister, bland annat Tony Allen, Svante Thuresson, Timbuktu/Damn och Sofi Hellborg.

Ale William Sjöström – bas
Ale William har den ena foten i improvisationsmusik och den andra i pop- och rock. Han har bland annat spelat med Miriam Bryant, Allen Stone, Timbuktu, Tingsek, Shirin, Albin Gromer med flera.

Salieu Dibba – slagverk
Med rötterna i den Gambiska traditionella musiken är han idag en mångsidig artist som kan höras flitigt i olika musikstilar och har samarbetat med musiker från hela världen, så som Toumani Diabaté, Moussa Diallo, Dawda Jobarteh, Sofi Hellborg, Sousou & Maher Cissokho, Ba Balance, Titiyo, Peps Persson, med flera.

Frank ”Frallan” Nilsson – trummor
Frank har spelat sedan barnsben. En naturbegåvad och eftertraktad trummis som har turnerat med bl.a. Jojje Wadenius, Calle Moraeus, Calle Kristiansson, Robin Stjernberg, Amanda Fondell, Pelle Holmberg, Sandro Cavazza och Paulo Mendonca.

Läs mer Dölj
Köp biljett

tisdag 8 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?