Konkarong

Foto: Sussa Stubbeergaard
More about the artist

Nybildade gruppen Konkarong levererar en rik palett av spännande musik komponerad av Robert Tjäderkvist och Sofi Hellborg. Starka refränger och kluriga melodier flätas samman i en väv av svängiga rytmer, kokande musik i snabba tempon, kryddat med vackra melodier inslagna i färgglada arrangemang. Musiken är inspirerad av Zawinul Syndicate, Manu Dibango, m fl.

Bandmedlemmarna är väletablerade musiker på jazz-, funk- och afroscenen, med många individuella och kritikerrosade projekt i bagaget. Robert, Sofi, Magnus och Salieu har länge samarbetat i Sofi Hellborg Gang. Den 4 dec 2019 utnämndes Sofi till årets jazzmusiker av Jazz i Malmö.

I mitten av januari 2022, ger Konkarong ut sin första platta på skivbolaget Periferi Records.

På scen:
Sofi Hellborg – saxofoner, sång
Sofi har lett många egna projekt, komponerat, producerat skivor och turnerat i många länder världen över. Hon bodde 14 år I Paris och har spelat med många kända musiker som Mory Kante, Tony Allen, Etienne Mbappe, Peps Persson, Timbuktu etc.

Robert Tjäderkvist – keyboards
Robert har samarbetat med många artister genom åren, både som musiker, kompositör och arrangör. Utöver arbetet med sin egen kvartett ”Robert Tjäderkvist Quartet” har han bl a ingått i Anders Bergcrantz Quartet, Sofi Hellborg Gang och Malene Mortensen Quartet.

Magnus Lindeberg – gitarr
Magnus Lindeberg är en gitarrist från Malmö som sedan början av 2000-talet varit en del av musikscenen i södra Sverige och där spelat i många olika sammanhang med många olika artister, bland annat Tony Allen, Svante Thuresson, Timbuktu/Damn och Sofi Hellborg.

David Andersson – bas (Vik. för Ale William Sjöström)
Flitigt anlitad basist som oftast hörs inom jazz- och fusiongenren. Har genom åren spelat med bland andra Jan Lundgren Trio, Nils Landgren, Victoria Tolstoy, Bo Sundström och Jan Allan.

Salieu Dibba – slagverk
Med rötterna i den Gambiska traditionella musiken är han idag en mångsidig artist som kan höras flitigt i olika musikstilar och har samarbetat med musiker från hela världen, så som Toumani Diabaté, Moussa Diallo, Dawda Jobarteh, Sofi Hellborg, Sousou & Maher Cissokho, Ba Balance, Titiyo, Peps Persson, med flera.

Frank ”Frallan” Nilsson – trummor
Frank har spelat sedan barnsben. En naturbegåvad och eftertraktad trummis som har turnerat med bl.a. Jojje Wadenius, Calle Moraeus, Calle Kristiansson, Robin Stjernberg, Amanda Fondell, Pelle Holmberg, Sandro Cavazza och Paulo Mendonca.

Read more Hide

More about the artist