Läs senaste uppdateringen om Covidbevis under Coronainfo | Biljetter till april–maj släpps den 2 dec kl 12!

P.g.a. av det underhållsarbete som Stadsfastigheter genomför av vårt foajégolv så är huvudentrén för tillfället avstängd och insläpp sker via dörren mellan Kulturcentralen och Victoria. Arbetet beräknas vara klart till årsskiftet 21/22.

On To Something Good

John Venkiah Trio - Feat. Cosima Olu & Karl-Martin Almqvist

Foto: Niclas Tilosius
Mer om artisten

Pianisten och sångaren John Venkiah, basisten Simon Petersson och trummisen Kristoffer Rostedt firade 2020 att de spelat tillsammans under ett decennium. I samband med jubileet spelade de in sitt tredje fullängdsalbum “On To Something Good” som innehåller såväl vokala spår som instrumentala – som alla är originalkompositioner. Inspirationen till musiken varierar från Stevie Wonder till Brad Mehldau, med en tydlig linje som utgörs av melodier, harmonier och sväng. På skivan och till denna konsert har de även bjudit med sångerskan Cosima Olu och saxofonisten Karl-Martin Almqvist att gästa.

John Venkiah har varit verksam pianist och sångare sedan 2010 och spelat på många scener i Europa. Trion har omnämnts i tidningarna Downbeat och Wall Street Journal, och deras tidigare framträdanden har fått mycket ros av kritiker. Samtliga medlemmar i John Venkiah Trio mottog Ystad Jazz Festival Award - Next Generation 2020, till unga verksamma musiker.
 
Cosima Olu har setts tillsammans med några av Sveriges största artister, såsom Miriam Bryant, Seinabo Sey, Tommy Körberg och Molly Sandén. Cosima hyllades för att ha återuppväckt den svenska soulen när hon släppte sin första EP Head in the Clouds 2015. I november 2020 släppte Cosima Olu sitt album Magnolia, där hon dessutom debuterade som musikproducent.

Karl-Martin Almqvist är ett välkänt namn på den nordiska jazzscenen och hans känslofyllda men dock så energiska uttryck går sällan att ta fel på. Som medlem i danska radions big band, med flertalet album i eget namn och konserter utförda med bland annat Pat Metheny är Karl-Martin en ledande stjärna inom nordisk jazz.

På scen:
John Venkiah – piano och sång
Simon Petersson – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor
 
Gäster:
Cosima Olu – sång
Karl-Martin Almqvist – tenorsaxofon

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 17 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten