On To Something Good

John Venkiah Trio - Feat. Cosima Olu & Karl-Martin Almqvist

Foto: Niclas Tilosius
More about the artist

Pianisten och sångaren John Venkiah, basisten Simon Petersson och trummisen Kristoffer Rostedt firade 2020 att de spelat tillsammans under ett decennium. I samband med jubileet spelade de in sitt tredje fullängdsalbum “On To Something Good” som innehåller såväl vokala spår som instrumentala – som alla är originalkompositioner. Inspirationen till musiken varierar från Stevie Wonder till Brad Mehldau, med en tydlig linje som utgörs av melodier, harmonier och sväng. På skivan och till denna konsert har de även bjudit med sångerskan Cosima Olu och saxofonisten Karl-Martin Almqvist att gästa.

John Venkiah har varit verksam pianist och sångare sedan 2010 och spelat på många scener i Europa. Trion har omnämnts i tidningarna Downbeat och Wall Street Journal, och deras tidigare framträdanden har fått mycket ros av kritiker. Samtliga medlemmar i John Venkiah Trio mottog Ystad Jazz Festival Award - Next Generation 2020, till unga verksamma musiker.
 
Cosima Olu har setts tillsammans med några av Sveriges största artister, såsom Miriam Bryant, Seinabo Sey, Tommy Körberg och Molly Sandén. Cosima hyllades för att ha återuppväckt den svenska soulen när hon släppte sin första EP Head in the Clouds 2015. I november 2020 släppte Cosima Olu sitt album Magnolia, där hon dessutom debuterade som musikproducent.

Karl-Martin Almqvist är ett välkänt namn på den nordiska jazzscenen och hans känslofyllda men dock så energiska uttryck går sällan att ta fel på. Som medlem i danska radions big band, med flertalet album i eget namn och konserter utförda med bland annat Pat Metheny är Karl-Martin en ledande stjärna inom nordisk jazz.

På scen:
John Venkiah – piano och sång
Simon Petersson – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor
 
Gäster:
Cosima Olu – sång
Karl-Martin Almqvist – tenorsaxofon

Read more Hide

More about the artist