Med anledning av Corona: Resterande evenemang under året ställs in med omedelbar verkan

På grund av den rådande situationen har vi tvingats att ställa programmet under resten av året från och med 16 november. Läs mer under fliken "Coronainfo" för information om återköp eller läsa mer om hur du kan stödja oss genom Coronakrisen. Vi ber er ha överseende med att det kan ta lite längre tid att få kontakt med Kulturcentralen, då det är hög belastning på biljettkassan just nu. Tack för visad förståelse.

Amati & Dorado Schmitt All Star Gypsy Quintette

Foto: Esben Mylle Strandvig
Mer om artisten

Gypsy Jazz i världsklass! En magisk atmosfär uppstår när denna grupp intar scenen och detta kan vara något av det närmaste man kommer en modern version av Django Reinhardts fängslande musik. Den franska legendariska Gypsy Jazz gitarristen, violinisten och sångaren Dorado Schmitt, i följe med sin son Amati Schmitt, gitarrist i världsklass och rytmsektionen bestående av gitarristen Francko Mehrstein, kontrabasisten Gino Roman och gitarristen Esben Strandvig.

Dorado Schmitt kommer från en gammal romsk familj där gypsy jazz är en integrerad del av vardagen och där det är lika naturligt att spela musik som att prata om vädret. Som barn lärde sig Dorado att spela fiol och gitarr av sin mycket ambitiösa far. Sedan ungdomen har han varit en del av den absoluta eliten i Gypsy Jazz-genren.

Gruppen har nyligen spelat i Carnegie Hall för full hus, en konsert som var arrangerad av självaste Leonardo di Caprio. De har turnerat i USA många gånger, bland annat 2017 med 12 konserter på den årliga Django Reinhardt-festivalen, på legendariska Jazzsted Birdland i New York. De har spelat på jazzfestivaler runt om i världen inklusive Jazz a Vienna, Eddie Lang Festival, Copenhagen Jazz Festival etc.

I januari 2014 släppte Dorado Schmitt & Co CD:n 'Live', inspelad på Jazzcup i Köpenhamn. CD:n har mottagit en mängd bra recensioner över hela världen inklusive i Frankrike, Tyskland och USA. Det är inte utan anledning att bland andra Leonard DiCaprio och George Benzon finns på läktaren när Dorado Schmitt och Co uppträder. 2015 spelade orkestern in "Sinti du Monde" i "Det Bruunske Pakhus" i Fredericia, även då skrev jazztidningar över hela världen. Nyligen släpptes deras tredje skiva ”Clair de Lune” och den har, precis som de tidigare, fått fantastiska recensioner.

På scen:
Amati Schmitt – gitarr
Dorado Schmitt – gitarr
Franko Mehrstein – gitarr
Esben Mylle Strandvig – gitarr
Gino Roman – kontrabas

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 11 februari

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

320 kr vid bord el. på balkong


På grund av den rådande situationen med Coronaviruset har vi infört ett stort antal smittskyddsåtgärder, bl. a. reducerat antalet platser i lokalen. Biljetter bokas per sällskap och bordsplacering sker på plats. Har du specifika önskemål om placering, lämna en kommentar vid köp, så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose det. Tack för visad förståelse.

Biljettinfo i Coronatider

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten