Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Amati & Dorado Schmitt All Star Gypsy Quintette

Foto: Esben Mylle Strandvig
Mer om artisten

Gypsy Jazz i världsklass! En magisk atmosfär uppstår när denna grupp intar scenen och detta kan vara något av det närmaste man kommer en modern version av Django Reinhardts fängslande musik. Den franska legendariska Gypsy Jazz gitarristen, violinisten och sångaren Dorado Schmitt, i följe med sin son Amati Schmitt, gitarrist i världsklass och rytmsektionen bestående av gitarristen Francko Mehrstein, kontrabasisten Gino Roman och gitarristen Esben Strandvig.

Obs! Konserten är inställd

Konserten har tyvärr blivit inställd på grund av omständigheter som rör Coronaviruset. Info om hur du går till väga om du vill att vi ska återköpa dina biljetter hittar du längre ner, men ta gärna en minut och läs stycket om hur du kan stödja oss före du bestämmer dig. Tack ❤️

Stöd Victoriateatern

Till följd av läget som råder, går vi en oviss framtid till mötes. Kultur är en bransch som präglas av små ekonomiska marginaler och relativt låga intäkter. Vi kan i nuläget inte sia om vad situationen kommer att innebära för vår verksamhet och inte heller hur länge den kommer att pågå. Något som är helt säkert är att detta kommer medföra stora utmaningar, både för samhället i stort och för oss som kulturscen, kulturarbetare och inte minst för den mängd artister som vi bokat för att uppträda på vår scen; förlorade intäkter, osäkerhet kring framtiden och personliga förluster.

Vi som arbetar på Victoriateatern kommer göra allt som står i vår makt för att ta oss igenom denna situation och komma tillbaka bättre än någonsin på andra sidan. Tills dess hoppas vi på ditt stöd. Vi vädjar till dig som köpt biljett till något av evenemangen som blivit inställda, att om du har möjlighet, inte kräva tillbaka pengarna för biljetten eller kanske Swisha en del av summan till oss. Om du inte gör något anspråk inom senast en (1) månad från dagen då evenemanget skulle ha ägt rum, så skänker du automatiskt hela summan.

Vi tar emot donationer till verksamheten via Swish: 123 374 91 73.
Märk din betalning ”covid19", alla bidrag är välkomna.

Victoriateatern drivs av en ideell kulturförening, helt utan vinstsyfte, vars ändamål är att vara en scen och därmed en arbetsplats för musiker, artister och medarbetare som krävs för att kunna genomföra arrangemang. De pengar som kommer in i föreningen när du donerar går helt till att vi ska kunna fortsätta att arrangera konserter och betala artister och omkostnader som rör arrangemangen som vi genomför. Det är viktigt för oss att artisterna får god ekonomisk kompensation och möjlighet till fortsatt arbete. Klicka här för att läsa om fler sätt som du kan stötta vår verksamhet.

Stort tack för ditt bidrag och sköt om dig och dina medmänniskor, så ses vi förhoppningsvis snart igen.

Återköp av biljetter till inställt/flyttat evenemang

Om du vill att vi ska återköpa dina biljetter eller om du vill ha biljettsumman innestående till denna eller nästa säsong, meddela ditt anspråk till Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu senast en (1) månad från dagen då evenemanget skulle ha ägt rum. Vi ber er ha tålamod med att administrationen av återköp kan ta något längre tid under omständigheterna.

---

Dorado Schmitt kommer från en gammal romsk familj där gypsy jazz är en integrerad del av vardagen och där det är lika naturligt att spela musik som att prata om vädret. Som barn lärde sig Dorado att spela fiol och gitarr av sin mycket ambitiösa far. Sedan ungdomen har han varit en del av den absoluta eliten i Gypsy Jazz-genren.

Gruppen har nyligen spelat i Carnegie Hall för full hus, en konsert som var arrangerad av självaste Leonardo di Caprio. De har turnerat i USA många gånger, bland annat 2017 med 12 konserter på den årliga Django Reinhardt-festivalen, på legendariska Jazzsted Birdland i New York. De har spelat på jazzfestivaler runt om i världen inklusive Jazz a Vienna, Eddie Lang Festival, Copenhagen Jazz Festival etc.

I januari 2014 släppte Dorado Schmitt & Co CD:n 'Live', inspelad på Jazzcup i Köpenhamn. CD:n har mottagit en mängd bra recensioner över hela världen inklusive i Frankrike, Tyskland och USA. Det är inte utan anledning att bland andra Leonard DiCaprio och George Benzon finns på läktaren när Dorado Schmitt och Co uppträder. 2015 spelade orkestern in "Sinti du Monde" i "Det Bruunske Pakhus" i Fredericia, även då skrev jazztidningar över hela världen. Nyligen släpptes deras tredje skiva ”Clair de Lune” och den har, precis som de tidigare, fått fantastiska recensioner.

På scen:
Amati Schmitt – gitarr
Dorado Schmitt – gitarr
Franko Mehrstein – gitarr
Esben Mylle Strandvig – gitarr
Gino Roman – kontrabas

Läs mer Dölj

Mer om artisten