Amati & Dorado Schmitt All Star Gypsy Quintette

Foto: Esben Mylle Strandvig
More about the artist

Gypsy Jazz i världsklass! En magisk atmosfär uppstår när denna grupp intar scenen och detta kan vara något av det närmaste man kommer en modern version av Django Reinhardts fängslande musik. Den franska legendariska Gypsy Jazz gitarristen, violinisten och sångaren Dorado Schmitt, i följe med sin son Amati Schmitt, gitarrist i världsklass och rytmsektionen bestående av gitarristen Francko Mehrstein, kontrabasisten Gino Roman och gitarristen Esben Strandvig.

Dorado Schmitt kommer från en gammal romsk familj där gypsy jazz är en integrerad del av vardagen och där det är lika naturligt att spela musik som att prata om vädret. Som barn lärde sig Dorado att spela fiol och gitarr av sin mycket ambitiösa far. Sedan ungdomen har han varit en del av den absoluta eliten i Gypsy Jazz-genren.

Gruppen har nyligen spelat i Carnegie Hall för full hus, en konsert som var arrangerad av självaste Leonardo di Caprio. De har turnerat i USA många gånger, bland annat 2017 med 12 konserter på den årliga Django Reinhardt-festivalen, på legendariska Jazzsted Birdland i New York. De har spelat på jazzfestivaler runt om i världen inklusive Jazz a Vienna, Eddie Lang Festival, Copenhagen Jazz Festival etc.

I januari 2014 släppte Dorado Schmitt & Co CD:n 'Live', inspelad på Jazzcup i Köpenhamn. CD:n har mottagit en mängd bra recensioner över hela världen inklusive i Frankrike, Tyskland och USA. Det är inte utan anledning att bland andra Leonard DiCaprio och George Benzon finns på läktaren när Dorado Schmitt och Co uppträder. 2015 spelade orkestern in "Sinti du Monde" i "Det Bruunske Pakhus" i Fredericia, även då skrev jazztidningar över hela världen. Nyligen släpptes deras tredje skiva ”Clair de Lune” och den har, precis som de tidigare, fått fantastiska recensioner.

På scen:
Amati Schmitt – gitarr
Dorado Schmitt – gitarr
Franko Mehrstein – gitarr
Esben Mylle Strandvig – gitarr
Gino Roman – kontrabas

Read more Hide

More about the artist