Adam Ben Ezra(ISR)

Foto: Ezra Gozo Mansur
Mer om artisten

Den israeliska multiinstrumentalisten och kontrabasfenomenet Adam Ben Ezra kommer till Malmö för första gången. Han är aktuell med sitt tredje och enligt utsago, hittills bästa album ”Hide & Seek”. Ben Ezra rör sig sömlöst mellan genrer – jazz, hiphop, R&B och elektroniskt blandas med influenser från Mellanöstern och Adams egna unika groove. Under de senaste tio åren har han inspirerat många med sin musikalitet och sina slående kompositioner – han har omdefinierat och blåst nytt liv i kontrabasen.

Denna konsert skulle ägt rum 7/2, 2022 men är flyttad till 22/9, 2022.

Biljetter som köpts till det ursprungliga datumet är giltiga på det nya datumet. För frågor angående dina biljetter vänligen kontakta Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu.

---

Adam Ben Ezra föddes 1982 och växte upp i Tel Aviv. Han började spela fiol som femåring, innan han tog upp gitarren när han var nio. Efter en kort romans med elbasen vid 16 års ålder, upptäckte han det instrument som skulle komma att bli mest associerat med honom: kontrabasen. Han började sin musikaliska karriär på jazzklubbar och kaféer där han spelade med lokala musiker och ensembler och fick sitt första genombrott 2008 när hans kontrabasversion av temat för TV-serien Seinfeld och hans tolkning av Michael Jacksons "Billie Jean" nådde viral framgång på nätet. Detta fångade uppmärksamheten hos den amerikanska skivbolaget CandyRat Records som sedan gav ut singlarna ”Openland" och "Flamenco”, 2012.

Med långt över tjugo miljoner visningar hittills på sina videor online är Adam verkligen en Internetstjärna, men hans framgång är knappast begränsad till webben. Med nära hundra shower bakom sig i Europa och USA, inklusive en fantastisk öppningsspelning för Snarky Puppy inför femtusen människor i Paris, är han i allra högsta grad en livestjärna som inte är främmande för stora arenor och festivaler. Han har delat scen med artister som Pat Metheny, Victor Wooten och Richard Bona för att bara nämna några och hans musik har spelats på BBC World Service, CBS News, Time Magazine och The British Telegraph m.m.

”Det vore en grov förenkling att säga att Adam Ben Ezra är kontrabasist. Visserligen spelar han det stora instrumentet, men på ett sätt jag aldrig hört någon annan hantera det. Han är även multiinstrumentalist, sångare, kompositör, livelooping-artist, ljudskulptör och innovatör.” (Rasmus Klockljung för Lira, 2018)
https://www.lira.se/imponerande-multimusicerande-av-adam-ben-ezra/

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 22 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong


Biljetter som köpts till 7/2 är giltiga.

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten