Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Adam Ben Ezra(ISR)

Foto: Ezra Gozo Mansur
Mer om artisten

Den israeliska multiinstrumentalisten och kontrabasfenomenet Adam Ben Ezra kommer till Malmö för första gången. Han är aktuell med sitt tredje och enligt utsago, hittills bästa album ”Hide & Seek”. Ben Ezra rör sig sömlöst mellan genrer – jazz, hiphop, R&B och elektroniskt blandas med influenser från Mellanöstern och Adams egna unika groove. Under de senaste tio åren har han inspirerat många med sin musikalitet och sina slående kompositioner – han har omdefinierat och blåst nytt liv i kontrabasen.

Denna konsert är framflyttad till den 22/9, 2022.

Om du har köpt biljett till konserten innan den flyttades, så är din gamla biljett giltig på det nya datumet. Om du vill och kan gå då så behöver du inte göra något mer än att hålla reda på det nya datumet. Vill du att vi ska återköpa dina biljetter så gör vi självklart det. Kontakta i så fall Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu el. 040-10 30 20. Glöm inte uppge bokningsnummer. Återkrav måste inkomma inom 1 månad från att konserten ursprungligen skulle ägt rum.

---

Adam Ben Ezra föddes 1982 och växte upp i Tel Aviv. Han började spela fiol som femåring, innan han tog upp gitarren när han var nio. Efter en kort romans med elbasen vid 16 års ålder, upptäckte han det instrument som skulle komma att bli mest associerat med honom: kontrabasen. Han började sin musikaliska karriär på jazzklubbar och kaféer där han spelade med lokala musiker och ensembler och fick sitt första genombrott 2008 när hans kontrabasversion av temat för TV-serien Seinfeld och hans tolkning av Michael Jacksons "Billie Jean" nådde viral framgång på nätet. Detta fångade uppmärksamheten hos den amerikanska skivbolaget CandyRat Records som sedan gav ut singlarna ”Openland" och "Flamenco”, 2012.

Med långt över tjugo miljoner visningar hittills på sina videor online är Adam verkligen en Internetstjärna, men hans framgång är knappast begränsad till webben. Med nära hundra shower bakom sig i Europa och USA, inklusive en fantastisk öppningsspelning för Snarky Puppy inför femtusen människor i Paris, är han i allra högsta grad en livestjärna som inte är främmande för stora arenor och festivaler. Han har delat scen med artister som Pat Metheny, Victor Wooten och Richard Bona för att bara nämna några och hans musik har spelats på BBC World Service, CBS News, Time Magazine och The British Telegraph m.m.

”Det vore en grov förenkling att säga att Adam Ben Ezra är kontrabasist. Visserligen spelar han det stora instrumentet, men på ett sätt jag aldrig hört någon annan hantera det. Han är även multiinstrumentalist, sångare, kompositör, livelooping-artist, ljudskulptör och innovatör.” (Rasmus Klockljung för Lira, 2018)
https://www.lira.se/imponerande-multimusicerande-av-adam-ben-ezra/

Läs mer Dölj

Mer om artisten