Reducerat antal platser till höstens föreställningar

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi valt att släppa 120 platser till våra evenemang under hösten 2020. Detta kan komma att förändras beroende på hur situationen utvecklar sig och Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är för tillfället ej bokningsbara.

Yamandu Costa(BRA)

Foto: André Sheffer
Mer om artisten

Gitarristen Yamandu Costa betraktas av många som ett av Brasiliens största musikgenier. Han är den brasilianska musiken personifierad och tar den traditionella choron till helt nya dimensioner. Han vrider upp intensiteten och komplexiteten i välkända stilar som samba, tango, bossa och milonga, med hisnande virtuositet och musikalisk självklarhet. Det handlar inte alls bara om tekniskt akrobatik utan om musik med gedigen grund i latinamerikanska musiktraditioner.

Förutom att Costa är en fenomenal virtuos på sin sjusträngade gitarr är han också kompositör, arrangör och en hett eftersökt liveartist som med musikalisk intimitet och scenisk explosivitet skapar konserter med både närhet och kraft. År 2018 blev han nominerad i två kategorier på prestigefyllda Latin Grammys Awards där hans framträdande fick stående ovationer.

När Yamandu Costa hörde musik av den klassiske kompositören Radamés Gnattali ville han fördjupa sig ytterligare i den brasilianska musiken och närstuderade bland andra Tom Jobin, Baden Powell och Raphael Rabello. Ryktet om Costas begåvning spred sig snabbt och som 17-åring gjorde han sin första konsert i São Paulo. Konserten producerades av Estúdio Tom Brazil, en institution som verkar för spridning av scenkonst och kultur i Brasilien. Det blev en raketstart för Yamandu Costa som sedan dess har varit en av Brasiliens mest uppmärksammade musiker. Costa har turnerat över hela världen och samarbetat med flera symfoniorkestrar.

Han gav två minnesvärda konserter 2008 samt 2013 på Uppsala Internationella Gitarrfestivalen och delar av hans framträdande visades på SVT.

Läs mer Dölj

Mer om artisten