Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Xenia Kriisin - Psalmer för de oheliga

Foto: Björn Andrén
Mer om artisten

Hon har power och spräckighet som en hårdrockssångare, improviserar och rytmiserar som en jazzmusiker, med ett sound mer originellt än någon svensk pop-export idag. Med rivig, raspig och storslagen röst ylar hon: ”Skiten är mitt liv” och vi får med glädje ta emot. Sångerskan och kompositören Xenia Kriisin är tillbaka med sitt tredje verk “Psalmer för de oheliga”; det första sedan 2015 och dessutom på svenska.

Konserten är tyvärr inställd

Tyvärr har Xenia, på grund av en skada, blivit tvungen att skjuta upp både releasen av sin nya skiva och de konserter som varit inbokade i samband med detta. Vi beklagar det inträffade och hoppas kunna bjuda in Xenia längre fram när hon har blivit bättre. Köpta biljetter återlöses. Vid frågor som rör biljetter och återköp kontakta Kulturcentralen via info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20. Besök sidan biljettinfo för fullständiga biljettvillkor.

---

Det är Disneyballader för vuxna, handklapp i luften, arvsynd i paradiset, heliga gospelkörer och trasiga gitarrsolon som hjälper oss att läka, trösta och ge oss fortsatt kraft att våga vara sköra, starka och drömmande varelser på liv och död. Xenia Kriisin skapar oheliga psalmer för den trasiga och storartade rockmorsan och alla andra som ibland står framför spegeln och mimar till powerballader, hivar på det röda läppstiftet och drömmer om att få vara både hora och madonna. Alla har vi en mamma, men det är få som förut lyckats fånga detta mystiska och smutsiga ting i ett rent rockalbum, doftande Anni-Frid Lyngstads soloplattor från 90-talets mitt.

Xenia Kriisin födde barn 2016, hon fick en frisk liten Charlie men kroppen gick sönder och samman och den kroniska smärtan blev ett faktum att leva med. Nu har hennes personliga, men sannerligen ur-universala, erfarenhet av Moderskapet blivit till stor konst. Med “Psalmer för de oheliga” tar Xenia Kriisin vid i det arbete med av att gestalta moderskapet som under de senare åren gett sig till känna i vår kultur genom Caroline Ringskog Ferrada Nolis TV-serie “Amningsrummet”, Jenny Wilsons moderskapsmusik och Jonna Bornemarks filosofi.

Det är dags att moderskapet får sina sånger som klingar och rimmar med alla tiders upplevelser av hjärta och smärta, kroppar som spricker, röster som brister och barn som föds.

På scen:
Xenia Kriisin – sång
Erik Errka Peterson – hammondorgel
Joel Fabiansson – gitarr
Cecil Kriisin – trummor
Dani Hellwig Massaad – piano och kör
Hannah Tolf – kör

Läs mer Dölj

Mer om artisten