Wildie - IV: Moonsharks

Foto: Kate Visonj
Mer om artisten

Vuxen, storslagen pop som går hela vägen från The Canyon till Österlen – Anders Thorén, sångare i Wildie har rösten där det gömmer sig både blues, soul och country. Över musiken vilar ett skimmer av sentimentalitet, nostalgi och vemod. Barndomens synthar, slingrande basgångar, Beatlesharmonier och Neil Young-inspirerade gitarrer ramas in av ett genuint låtskrivande och stor känsla.

Senast bandet var på plats på Victoriateatern var den 13 mars 2021. Mitt under brinnande pandemi livestreamade vi deras konsert för alla hemmasittare. Då var deras tredje album Center of the Universe, som till stora delar präglades av Coronapandemin i fokus – nu är Malmös bäst bevarade hemlighet, Wildie, tillbaka med sitt fjärde album; Moonsharks.

Den nya plattan består åter igen av kompositioner av Rasmus Svensson, Anders Thorén och Martin Svensson. Samarbetet har fördjupats och alla har nu fingrarna i låtburken vilket resulterar i ett album som är spretigare på vissa sätt och som utforskar nya stigar.

Kvar är westcoast-känslan och de öppna ljudlandskapen, men det finns annan input här också. Kompositionerna kommer säkert att få initierade lyssnare att dra paralleller till såväl Ryan Adams, Prefab Sprout och Wilco, men vi hör också ekon av War on Drugs, Paul Simon och Talking Heads.

Anders Thorén bildade tillsammans med musikern och producenten Rasmus Svensson Wildie 2014 och tillsammans spelade de in debutskivan, Lost and Gone. Efterhand har det blivit ett band av Wildie, som är något av en doldisupergrupp med rutinerade musiker som spelat i olika konstellationer för att så småningom hitta varandra. Gamla och nya vännerna Marcus Rostedt vid trummorna, Per Henry Levi Knagg på bas och Martin Svensson på akustisk gitarr.

Namnet Wildie kommer från stumfilmens tid då manusförfattarna ibland tog hjälp av mentalpatienter som fick sitta med för att inte skrivprocessen skulle gå i stå.

På scen:
Anders Thoren – sång, piano och keyboards
Rasmus Svensson – gitarr och sång
Marcus Rostedt – Trummor
Martin Svensson – gitarr och sång
Per Henry Levy Knagg – bas och sång

Se den livestreamade konserten från Victoria 2021 här och se bakom kulisserna-videon här.

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 25 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten