Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Wildie

Foto: Kate Visonj
Mer om artisten

På allmän begäran! Efter att ha sålt ut teatern i oktober kommer Wildie tillbaka för ytterligare ett gig hos oss på Victoria. Anders Thorén, sångare i Wildie har rösten där det gömmer sig både blues, soul och country. Över musiken vilar ett skimmer av sentimentalitet, nostalgi och vemod där barndomens synthar, slingrande basgångar, Beatlesharmonier och Neil Young-inspirerade gitarrer ramas in av ett genuint låtskrivande och stor känsla. Det är vuxen, storslagen pop som tar oss hela vägen från The Canyon till Österlen.

  • Konserten är slutsåld! Letar du efter biljetter eller vill sälja? Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett till försäljning och du som vill köpa kan enkelt se om det finns någon som säljer.
    Klicka här för att komma till Ticketswap

Under hösten 2023 släppte Wildie sitt fjärde album "Moonsharks" – med en bejublad releasekonsert på Victoriateatern. Plattan består av kompositioner av Rasmus Svensson, Anders Thorén och Martin Svensson. Samarbetet dem emellan har fördjupats och när nu alla haft fingrarna i låtburken är resulterat ett album där man utforskat nya stigar och fått en större musikalisk vidd. Kvar är westcoast-känslan och de öppna ljudlandskapen, men det finns också en annan input. Kompositionerna kommer säkert att få initierade lyssnare att dra paralleller till såväl Ryan Adams, Prefab Sprout och Wilco, men vi hör också ekon av War on Drugs, Paul Simon och Talking Heads.

Anders Thorén bildade tillsammans med musikern och producenten Rasmus Svensson Wildie 2014 och tillsammans spelade de in debutskivan, Lost and Gone. Efterhand har det blivit ett band av Wildie, som är något av en doldisupergrupp med rutinerade musiker som spelat i olika konstellationer för att så småningom hitta varandra. Gamla och nya vännerna Marcus Rostedt vid trummorna, Per Henry Levi Knagg på bas och Martin Svensson på akustisk gitarr.

Namnet Wildie kommer från stumfilmens tid då manusförfattarna ibland tog hjälp av mentalpatienter som fick sitta med för att inte skrivprocessen skulle gå i stå.

På scen:
Anders Thoren – sång, piano och keyboards
Rasmus Svensson – gitarr och sång
Marcus Rostedt – Trummor
Martin Svensson – gitarr och sång
Per Henry Levy Knagg – bas och sång

Se den livestreamade konserten från Victoria 2021 här och se bakom kulisserna-videon här.

Läs mer Dölj

Mer om artisten