We Float med Vindla String Quartet

Foto: Jens Nordström
Mer om artisten


Malmögruppen We Float firar 10 år som band och det markeras med en jubileumskonsert tillsammans med Vindla String Quartet. Bakom musik och text står basisten Anne Marte Eggen och tillsammans med sina medmusiker tar hon med lyssnaren till en suggestiv värld där melodislingorna avlöser varandra och bildar en säregen drömmig atmosfär. Man kan kalla det progressiv pop blandat med jazz och kammarmusik. 

Under kvällen kommer We Float och Vindla String Quartet att framföra nyskriven musik för konstellationen och det blir även några tillbakablickar i We Floats låtkatalog.

Malmögruppen We Float bildades 2013 av kompositören och basisten Anne Marte Eggen och fem år senare, hösten 2018 tilldelades de Sveriges Radios prestigefulla pris "Jazzkatten" i kategorin "Årets Grupp" och de har tre studioalbum i bagaget. 

”Basisten, med mera, Anne Marte Eggen står för all musik och text och musiken glider fram långsam, drömsk, högtidlig, vacker och med storslagna ljudbilder där synthar och rhodes har huvudroller och stämsången brusar. Det finns hypnotiska kvaliteter här.” - Alexander Agrell, Sydsvenskan

“Ännu häpnar mina öron för We Floats nya, tredje album, ”Let Go”. Ännu bättre - ja bäst. Ännu mer personligt -ja, eget.” ”(…) fyller mig - hela kroppen! - med skönhet och värme.”- Bengt Eriksson, Ystads Allehanda

"We Float är som sagt bra på skiva, men live växer de ändå flera klasser när de förlänger och förstärker låtarnas mäktiga outron med musiker av toppklass." - Hymn

Vindla String Quartet är en av Sveriges mest spännande kammarmusikgrupper och tvära kast mellan genrer har blivit något av kvartettens signum. Bland Vindlas många samarbeten finner man namnkunniga artister som Tingsek, Linnea Henriksson, Moto Boy, Miriam Bryant, Helena Josefsson och Albin Gromer, jazzmusikerna Lina Nyberg och Miriam Aïda samt nyckelharpisten Emilia Amper.

På scen:
Anne Marte Eggen – elbas, kör, komposition och text
Linda Bergström – sång, synth
Fanny Gunnarsson – rhodes, piano, synth och kör
Filip Bensefelt – trummor
Samuel Hällkvist - elgitarr

Caroline Karpinska – violin
Maria Bergström – violin
Elina Nygren – viola
Gerda Holmquist – cello

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 29 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Med stöd av Malmö stad:
Logotypermalmostad Logo Fa Rg Cmyk

Mer om artisten