Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Vivian Buczek - sings Abbey Lincoln

Foto: Mikael Björk
Mer om artisten

Med sin njutbara, dynamiska röst och fantastiska scennärvaro har Malmöbaserade Vivian Buczek gjort sig känd som en av Sveriges mest begåvade jazzsångerskor. Vivian bär med stolthet vidare den kvinnliga jazzvokalens fackla och det är inspirationen från jazzhistoriens stora vokalister som har format henne till den sångerska hon är idag. Den 1 september hyllar Vivian och hennes band den kvinnliga jazzikonen Abbey Lincoln med sina egna tolkningar av hennes fantastiska musik.

Vivian Buczek behärskar jazzens idiom med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an och hennes musikaliska bredd visar allt från unik känsla för sväng till uppriktighet och berättande i ballader där hon alltid sätter publiken och lyssnarna i första hand.

Längs en lång och lysande karriär har hon turnerat världen runt och släppt nio album som alla utstrålar en genuin kärlek till jazzen som ligger henne varmast om hjärtat. På senare tid i sin karriär har Vivian funnit kärleken till en unik vokalist, nämligen Abbey Lincoln.

Abbey Lincoln var en av de få stora kvinnliga amerikanska jazzvokalisterna som skrev sina egna texter och kompositioner och har utmärkt sig betydligt därigenom. Abbey slog igenom på 60-talet som sångerska, skådespelerska och var även en mycket engagerad medborgarrättsaktivist för de svartas rätt i USA.

Lincoln är mest känd för sina djupa och emotionella prestationer av sina egna kompositioner men också sina tolkningar av klassiska amerikanska standards.

På scen:
Vivian Buczek - vokal
Karl - Martin Almqvist - tenorsaxofon
Håkan Andersson - ackordeon
Martin Sjöstedt – piano
Johnny Åman - bas
Cornelia Nilsson - trummor
 

Läs mer Dölj

Mer om artisten