Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

Vivian Buczek - sings Abbey Lincoln

Foto: Mikael Björk
Mer om artisten

Med sin njutbara, dynamiska röst och fantastiska scennärvaro har Malmöbaserade Vivian Buczek gjort sig känd som en av Sveriges mest begåvade jazzsångerskor. Vivian bär med stolthet vidare den kvinnliga jazzvokalens fackla och det är inspirationen från jazzhistoriens stora vokalister som har format henne till den sångerska hon är idag. Den 1 september hyllar Vivian och hennes band den kvinnliga jazzikonen Abbey Lincoln med sina egna tolkningar av hennes fantastiska musik.

Vivian Buczek behärskar jazzens idiom med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an och hennes musikaliska bredd visar allt från unik känsla för sväng till uppriktighet och berättande i ballader där hon alltid sätter publiken och lyssnarna i första hand.

Längs en lång och lysande karriär har hon turnerat världen runt och släppt nio album som alla utstrålar en genuin kärlek till jazzen som ligger henne varmast om hjärtat. På senare tid i sin karriär har Vivian funnit kärleken till en unik vokalist, nämligen Abbey Lincoln.

Abbey Lincoln var en av de få stora kvinnliga amerikanska jazzvokalisterna som skrev sina egna texter och kompositioner och har utmärkt sig betydligt därigenom. Abbey slog igenom på 60-talet som sångerska, skådespelerska och var även en mycket engagerad medborgarrättsaktivist för de svartas rätt i USA.

Lincoln är mest känd för sina djupa och emotionella prestationer av sina egna kompositioner men också sina tolkningar av klassiska amerikanska standards.

På scen:
Vivian Buczek - vokal
Karl - Martin Almqvist - tenorsaxofon
Håkan Andersson - ackordeon
Martin Sjöstedt – piano
Johnny Åman - bas
Cornelia Nilsson - trummor
 

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 1 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten