Violentango & Orquesta Tangarte

Mer om artisten

En afton i tangons tecken; samtida, energisk och innovativ argentinsk tango med rockbandsattityd från Violentango och klassisk och traditionell tango med argentinsk-svenska Orquesta Tangarte.

VIOLENTANGO (ARG) & ORQUESTA TANGARTE (ARG/SE)VIOLENTANGO tar avstamp i den traditionella argentinska tangon, hämtar influenser både från jazz och 70-talets progressiva rock och skapar en samtida, energisk och innovativ tolkning av genren – dramatisk, känsloladdad och häpnadsväckande – utan att för den delen förlora tangons essens och passion.Kvintettens nyskapande sätt att improvisera och leka med tangons rytmer och klang har gjort dem till en betydelsefull del av den nya musikscenen i Buenos Aires. De förtrollar publiken med en kraftfull och oemotståndlig kombination av musikalitet, teknisk förmåga och ett unikt sound – levererad med attityden av ett rockband.Bandet tar för närvarande Sydamerika med storm och har släppt fem album och har under de senaste tio åren genomfört trettio turnéer, både nationella och internationella, samt spelat på festivaler som Glastonbury Festival, Vive Latino, Canarias Jazz, Virada Cultural, Jazz al Parque, Nisville Jazz Festival, Savassi Jazz Festival, FIT Festival Internacional de Teatro, Paraty Latino och Festival América do Sul, m. fl.På scenAdrián Ruggiero – bandoneonJuan Manuel López – gitarrSantiago Córdoba – slagverkRicardo Jusid – basCamilo Córdoba – gitarrORQUESTA TANGARTE är en argentinsk-svensk, klassisk och traditionell tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, från guldåldern på 1940 och 50-talen och fram till idag. Välkända kompositörer som D’Arienzo, Di Sarli, Troilo, Gobbi, Pugliese och Piazzolla, för att nämna några få, är en del av denna repertoar.
 Läs merPå scenJuan José Passo – sångSofia Álvarez Tidstrand – sångJuanjo Passo – bandoneon, kapellmästareGarik Binder – pianoViktor Auregård – kontrabasIrina Binder – violinHedda Heiskanen – violinPer Tidstrand – celloViolentango: Orquesta Tangarte:
Läs mer Dölj

Mer om artisten