Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Väsen + Hawktail(SE/US)

Foto: Elle Hodge
Mer om artisten

Svensk folkmusik möter bluegrass och oldtime i en glädjefylld musikfest med svenska duon Väsen och amerikanska trion Hawktail. Väsen + Hawktail är ett samarbete som har vuxit fram ur en långvarig musikalisk relation. Nu äntligen efter alla dessa år turnerar de ihop för första gången och skapar Väsensk Hawktailmusik tillsammans.

  • Letar du efter biljetter eller har du fått förhinder och vill sälja din? Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang, bli medlem och ladda upp din biljett till försäljning och du som vill köpa kan enkelt se om det finns någon som säljer. Klicka här för att komma till Ticketswap.

Jordan, Brittany och Paul i Hawktail träffades när de gick på college i Boston. De gick på Väsenkonserter och jammade Väsenlåtar. Olov och Micke träffade och spelade ihop med dessa unga skickliga musiker efter konserter och på festivaler i USA och imponerades av hur väl de kände till Väsens musik. Så började det som ligger till grund för dessa två gruppers musikaliska samarbete och konserten som vi ska får höra denna kväll.

Väsen
Mikael Marin och Olov Johansson har under 40 års intensivt samspel och internationellt turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att de i dag är unika i sitt slag. De har som ingen annan svensk grupp spridit den svenska polskan ut i världen. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Hawktail (US)
Brittany Haas, Jordan Tice och Paul Kowert är en grupp fantastiskt skickliga musikanter som med fantasi, lätthet och virtuositet rör sig mellan olika genrer och skapar ett oemotståndligt musikaliskt väsen. De har sina musikaliska rötter i Bluegrass, Oldtime och andra amerikanska musikstilar och spelar i och har spelat i andra grupper såsom Punch Brothers, The Dave Rawlings Music Machine, Crooked Still.

På scen:
Olov Johansson – nyckelharpa
Mikael Marin – basviola och violoncello da spalla
Brittany Haas – fiol
Jordan Tice – gitarr
Paul Kowert – kontrabas

Läs mer Dölj
Artisterna mottar stöd från Kulturrådet för genomförande av turné i USA och Sverige:
Logotyperkulturradet Logo Svart

Mer om artisten