Trummor & Orgel

Foto: Daniel Olsén
Mer om artisten

Med en självklar lekfullhet och energi, sitt speciella sväng och ett nära på telepatiskt samspel, bjuder bröderna Ljunggren i instrumentalduon Trummor & Orgel på sin alldeles egna mix av organisk indiejazz, shoegaze, elektronika och pop. Här står melodierna i fokus. Soundet är levande, närvarande och liknar få andra band. Trummor & Orgel har rosats av kritikerkåren inte minst för sina spelningar, men även för sina totalt tio album- och ep-släpp genom åren. De är just nu aktuella med nya halvalbumet "New Beginning".

På många sätt markerar ”New Beginning” en nystart för bandet, som närmar sig 20 år av skivreleaser. Kombinationen av att byta till en studio med outforskad potential och samtidigt genomgå en sorts postpandemisk baksmälla krävde en ny sorts eftertänksamhet, vilket tillåtits ta större plats i produktionen och skänkt ett drömskt lugn.

Trummor & Orgel består av de två bröderna Ljunggren, Staffan på trummor och Anders på orgel. De senaste åren har utmärkts av en häpnadsväckande utveckling av Trummor & Orgels ständigt expanderande musikaliska universum. Det som blivit bandets signum är lekfullheten, svänget, samspelet, dynamiken, närvaron och de smittsamma melodierna. Duon lyckas ständigt hitta nya vägar att utveckla sitt unika sound. Alla som sett deras fantastiska liveframträdanden vet även att deras tyngd som kompositörer och arrangörer matchas av deras imponerande musikalitet och den karisma de har som liveakt.

Bröderna har sedan starten 2003 samarbetat musikaliskt med bl.a. Ebbot Lundberg (The Soundtrack of Our Lives), Magnus Carlson (Weeping Willows) pch Peter Morén (Peter Bjorn & John), medverkat med musik i flera filmer och tv-program, blivit Grammisnominerade, skrivit musik till stumfilm och gjort flera hundra uppskattade spelningar i Norden och delar av Europa.

På scen:
Anders Ljungren – orgel
Staffan Ljunggren – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 11 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten