Med anledning av Corona

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi tvingats att ställa in ett stort antal evenemang. Vid genomförande av evenemang kommer vi givetvis att följa gängse regler och rekommendationer som finns på plats vid tillfället. Läs mer under hur vi arbetar med trygghet och programförändringar under fliken "Coronainfo".

Trio Mio (Dk/se) – Upptäck Victoria!

Mer om artisten

Vackra, lugna och luftiga melodier växlar med snabba, oförutsägbara och ibland improviserade stycken. Nutida och nyskapande dansk/svensk folkmusik i korsningen där gammalt möter nytt, med inspiration från både jazz och klassisk musik – intensitet, virtuositet och glädje.

Upptäck Victoria!TRIO MIO (DK/SE) Vackra, lugna och luftiga melodier växlar med snabba, oförutsägbara och ibland improviserade stycken. Trio Mio spelar nutida och nyskapande dansk/svensk folkmusik i korsningen där gammalt möter nytt, med inspiration från både jazz och klassisk musik med intensitet, virtuositet och glädje. Gruppen baserar sitt skapande på en vilja att ge nytt liv till dansk och svensk traditionell folkmusik och en önskan om att fortsätta utveckla sig som musiker och visa världen att folkmusik fortfarande är en levande musikstil.Trio Mio bildades 2004 av tre mycket begåvade musiker från helt olika musikaliska bakgrunder. De har förenats genom sin musikaliska lekfullhet och sin kärlek till musiken. Gruppen spelar musiken på sitt eget sätt och skapar modern, samtida folkmusik med stor respekt för musikens historia och ursprung. Trio Mio har släppt fem album och vunnit totalt sju Danish Music Awards i kategorin Folk. Gruppen är nu ute på releaseturné med sitt sjätte album som släpps under hösten 2018.På scen:Kristine Heebøll – violin Sedan 20 år en av Danmarks mest uppmärksammade folkmusiker och varit med i flera grupper som placerat Danmark på folk-/världs musik-kartan.Jens Ulvsand – bouzouki, gitarr, tenorgitarr och sång Skånebaserad musiker som sedan början på 80 talet varit verksam i otaliga jazz-folk och worldprojekt (Avadå Band, Gisens worchestra, Willie MBuende Band m.m)Peter Rosendal – piano, wurlitzer och flugaboneEn av Danmarks mest uppskattade jazzpianister, killen som spelat med ”alla” och som med sitt alldeles personliga melodisinne gör att man aldrig är säker på vad som ska hända.Konserten genomförs med stöd av Nordiska kulturfonden (puls).
Läs mer Dölj

Mer om artisten