Information med anledning av covid-9

På grund av den rådande situationen har vi tvingats att ställa in ett flertal av våra programpunkter. Läs mer under fliken "Coronainfo" för information om återköp eller läsa mer om hur du kan stödja oss genom Coronakrisen. Vi ber er ha överseende med att det kan ta lite längre tid att få kontakt med biljettkassan hos Kulturcentralen, då de har reducerade öppettider och hög belastning just nu. Tack för visad förståelse.

-

Traveling John - med band

Foto: Peter Malmgren
Mer om artisten

John Dunsö a.k.a. Traveling John, tidigare gitarrist i det legendariska Malmöbandet Billie the Vision and the Dancers, är efter flera år på resande fot tillbaka i Malmö med sitt soloprojekt. Hans musik kan beskrivas som gitarrbaserad folkpop med influenser från både Paul Simon och Bob Dylan, där texterna och historieberättandet alltid är i fokus. Låtarna handlar om personer och platser han mött, men också om vad som händer inuti, om rädslorna och upprymdheten när man väljer att lämna allt bakom sig för att utforska något nytt.

Extrainsatt matinékonsert söndag 1 mars!

Insläpp: kl. 15.30, på scen: kl. 16.

Kort efter avhoppet från Billie the Vision and the Dancers, packade John sin ryggsäck, tog sin gitarr och satte sig på ett plan till Los Angeles utan mer planer än vart han skulle sova den första natten. Under åren 2012 - 2016 befann sig sedan John på resande fot genom Nord- och Sydamerika. Med sin gitarr och inspelningsutrustningen i ryggsäcken, liftade han omkring, volontärarbetade på ekologiska gårdar och spelade på gatorna för att leva så billigt som möjligt. John skrev enormt mycket musik under resans gång och resultatet blev ett gäng låtar som togs med hem till Sverige och spelades in med hjälp av vänner och musiker.

Den 14 december 2018, släpptes det självbetitlade debutalbumet och i samband med det spelade Traveling John live i både TV4 Nyhetsmorgon och SVT Go'kväll. Flera av låtarna placerades på stora Spotify-listor och har även snurrat flitigt på Sveriges Radio P4. Under 2019 har John hunnit med spontanturnéer till både USA och Tyskland, och även börjat skriva på nya låtar som kommer vi kommer få höra denna kväll.

På scen:
John Dunsö – sång, gitarr, munspel
Sofia Janninge z – sång, slagverk, fiol
Gustav Kronkvist z – elgitarr
Anne Marte Eggen – bas
Jimmie Emmoth z – trummor
John Venkiah z – piano, orgel, stämsång

Fler musiker tillkommer!

Läs mer Dölj

Mer om artisten

Victoriateatern Someday

Tack från oss alla till er som kom till Victoriateatern Malmö igår och gjorde det till en sån fantastisk kväll! Så underbart att spela för er. Hör här hur fint ni sjunger med i slutet av Someday :) Video Michael Wall Tresextio Fotograf

Slået op af Traveling John i Søndag den 30. september 2018