-

Traveling John - med band

Foto: Peter Malmgren
Mer om artisten

John Dunsö a.k.a. Traveling John, tidigare gitarrist i det legendariska Malmöbandet Billie the Vision and the Dancers, är efter flera år på resande fot tillbaka i Malmö med sitt soloprojekt. Hans musik kan beskrivas som gitarrbaserad folkpop med influenser från både Paul Simon och Bob Dylan, där texterna och historieberättandet alltid är i fokus. Låtarna handlar om personer och platser han mött, men också om vad som händer inuti, om rädslorna och upprymdheten när man väljer att lämna allt bakom sig för att utforska något nytt.

Extrainsatt matinékonsert söndag 1 mars!

Insläpp: kl. 15.30, på scen: kl. 16.

Kort efter avhoppet från Billie the Vision and the Dancers, packade John sin ryggsäck, tog sin gitarr och satte sig på ett plan till Los Angeles utan mer planer än vart han skulle sova den första natten. Under åren 2012 - 2016 befann sig sedan John på resande fot genom Nord- och Sydamerika. Med sin gitarr och inspelningsutrustningen i ryggsäcken, liftade han omkring, volontärarbetade på ekologiska gårdar och spelade på gatorna för att leva så billigt som möjligt. John skrev enormt mycket musik under resans gång och resultatet blev ett gäng låtar som togs med hem till Sverige och spelades in med hjälp av vänner och musiker.

Den 14 december 2018, släpptes det självbetitlade debutalbumet och i samband med det spelade Traveling John live i både TV4 Nyhetsmorgon och SVT Go'kväll. Flera av låtarna placerades på stora Spotify-listor och har även snurrat flitigt på Sveriges Radio P4. Under 2019 har John hunnit med spontanturnéer till både USA och Tyskland, och även börjat skriva på nya låtar som kommer vi kommer få höra denna kväll.

På scen:
John Dunsö – sång, gitarr, munspel
Sofia Janninge z – sång, slagverk, fiol
Gustav Kronkvist z – elgitarr
Anne Marte Eggen – bas
Jimmie Emmoth z – trummor
John Venkiah z – piano, orgel, stämsång

Fler musiker tillkommer!

Läs mer Dölj

lördag 29 februari ( Fler datum: )

Insläpp19:00 På scen19:30

Pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Obs!

SÖNDAG 1 MARS: MATINÉ

Insläpp: kl. 15:30 | På scen: kl. 16

Mer info

Klicka på "Köp biljett" för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång. De biljetter som inte sålts på förköp säljs i dörren. Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp ring Kulturcentralen på 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten

Victoriateatern Someday

Tack från oss alla till er som kom till Victoriateatern Malmö igår och gjorde det till en sån fantastisk kväll! Så underbart att spela för er. Hör här hur fint ni sjunger med i slutet av Someday :) Video Michael Wall Tresextio Fotograf

Slået op af Traveling John i Søndag den 30. september 2018