The Reverend Shawn Amos(US)

Foto: Thomas Brown
Mer om artisten

Denna Los Angeles-baserade sångare har som motto att leverera glädjefylld blues; en något annorlunda vinkel än vad bluesen normalt brukar ha som budskap, men definitivt inte sämre. Shawn har en modernare musikalisk touch och blandar både roots och R'n'B med blues i en spännande mix. Hans karakteristiska röst tillsammans med hans råa munspel skapar en alldeles unik musikalisk upplevelse.

Förra våren släppte Amos "The Cause of It All" ett album med bluesklassiker skapade under karantän tillsammans med gitarristen Chris "Doctor" Roberts och i januari 2022, på Martin Luther King-dagen släppte han singeln "Weight of the World" tillsammans med The Brotherhood för att hedra minnet av starka svarta kvinnor som i många fall förbisetts av historien. "De vi känner, de okända, de som tagits ifrån oss och de glömda som t. ex. Ida B. Wells." Wells var en outtröttlig förespråkare för medborgerliga rättigheter i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Hon grundade organisationer som National Association of Colored Women och hjälpte också till att öka medvetenheten om lynchning genom publikationer som The Red Record. Wells gick bort 1931 men fick 2020 ett speciellt Pulitzerpris som ett erkännande av "hennes enastående och modiga rapportering om det fruktansvärda och ondskefulla våldet mot afroamerikaner under lynchningens era."

På scen:
Shawn Amos – sång och munspel
Brady Blade – trummor
Ander Molle Mohlin – bas
Bo Gustafsson – sax
Erik Möbeln Pettersson – keyboard
TBD – gitarr

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 21 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

340 kr vid bord
300 kr på balkong

Student / Pensionär

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten