The Bandettes - 10-årsjubileum

Foto: Mikel Morueta Holme
Mer om artisten

Stämsångsdriven americana/country med ett skandinaviskt skimmer, kryddat med några stänk pop och en nypa jazz. Lägg där till texter som handlar om tåg, skägg, brustna hjärtan, hyllandet av att inte vara högpresterande och kraften i en långvarig vänskap som blommar ut till en familj. Lika delar allvar som glimten i ögat har blivit något av The Bandettes ess i rockärmen under deras tio år tillsammans.

“Jag gillade deras country- och folkfärgade debutalbum men live växer de ut till något mycket mer. De har ett bra driv och fint samspel sinsemellan, både musikaliskt och scenmässigt. … I kombination med bandets uppenbara spelglädje räcker det för att golva mig.” (Ralph Bretzer, Skånskan)

Live ger The Bandettes ett såväl sprudlande som stämningsfullt framträdande, rullande rytmer och svängiga låtar kombinerat med känslosamma ballader. Självklart iförda matchande outfits.

Denna afton bjuder The Bandettes på en konsert i två delar. Dels en tillbakablick längs de tio år som gått, dels en försmak av nya albumet som släpps under 2022. Några gäster som deltagit i bandets tioåriga resa dyker även upp live under kvällen. Det utlovas anekdoter från The Bandettes alla år tillsammans, lösskägg och minst ett klädbyte!

Så kamma skägget, ta på din glittrigaste countryskjorta och hoppa på tåget för att fira med The Bandettes!

The Bandettes är:
Anna Edström Rudolf – gitarrer, mandolin och sång
Hannah Billing – elbas och sång
Kajsa Morueta Orreteg – piano och sång
Emeli Ek – trumset och sång

Läs mer Dölj

Mer om artisten