Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

Tengstrand spelar Liszt - Historiens första rockstjärna

Foto: Anders Bergön | Målning: Henri Lehman
Mer om artisten

Enorma konsertsalar sålde slut till sista plats, kvinnor skrek och svimmade, publiken slogs över hans lockar, skvallerpressen följde honom var han än spelade och ett nytt psykologiskt begrepp föddes i Europa: Lisztomania. Född i en fattig familj i Ungern, med en far som riskerade allt han hade på sin begåvade son, erövrade Franciscus Liszt den europeiska konsertvärlden med sitt oförskämt attraktiva utseende, sin karisma och framför allt, sitt otroliga pianospel.

Per Tengstrand spelar och berättar om fenomenet Franz Liszt på Victoriateaterns scen, en kväll då teaterns Steinwayflygel kommer till sin rätt mer än någonsin!

Vi får följa med i både ord och ton i berättelsen om en av de mest fascinerande personerna under 1800-talet, och hur han revolutionerade musiklivet och pianistens roll på sätt som lever kvar än idag. Efter paus blir det ett av historiens största mästerverk för piano, den magnifika, stora sonaten i h-moll.

Per Tengstrand debuterade med Helsingborgs Symfoniorkester redan vid tolv års ålder och har sedan dess kommit att bli en av Sveriges främsta konsertpianister. Han föddes 1968 i Växjö och har studerat för bland annat Hans Pålsson, Dominique Merlet och Romuald Sztern. Under åren har han spelat in skivor med verk av Brahms, Chopin och Beethoven. Han är också huvudpersonen i Magnus Gertten och Stefan Bergs dokumentärfilm Solisten.

Per har en otrolig teknik och säkerhet, något som inte minst visat sig i de utmärkelser som han har mottagit genom åren. Han har bland annat vunnit Cleveland International Piano Competition, fått den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibu som den yngsta någonsin och när han tilldelades första pris för sina slutexamina vid konservatoriet i Paris, bröt publiken det 200 år gamla applådförbudet.

Idag bor Per i USA där han har gör stor succé, både på konserter och skivor.

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 28 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Student / Pensionär

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten