Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

-

Svante Sjöblom - Support: Sofie Livebrant

Foto: Frank Nielsen
Mer om artisten

Som om han vore en oäkta son till Ry Cooder väver Svante Sjöblom samman all musik han spelat och lyssnat på sedan skivdebuten 2008 och återvänder till Victoria för två kvällar med fullt band. Anledningen är att fira hans andra soloalbum som släpps i samband med konserterna. Nya plattan bjuder på en självklar och alldeles underbar blandning av blues, soul, gospel, folk och till och med lite jazz.

Dessa konserter är framflyttad till den 11-12/11, 2022.

Om du har köpt biljett till konserten innan den flyttades, så är din gamla biljett giltig på det nya datumet. Biljetter till 25/2 gäller 11/11 och biljetter till 26/2 gäller 12/11. Om du vill och kan gå då så behöver du inte göra något mer än att hålla reda på det nya datumet. Vill du att vi ska återköpa dina biljetter så gör vi självklart det. Kontakta i så fall Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu el. 040-10 30 20. Glöm inte uppge bokningsnummer. Återkrav måste inkomma inom 1 månad från att konserten ursprungligen skulle ägt rum.

---

Med oöverträffad känsla och kunnighet skapar Svante och hans medmusikanter musik som känns egen och välbekant, nutida och traditionell på samma gång.

Den kommande skivan är som sagt Svante Sjöbloms blott andra soloplatta. Tillsammans med producenten Magnus Nörrenberg har han skapat ett tidlöst mästerverk med musik som sakta vuxit fram och förädlats till fulländning. Med tanke på att första soloplattan kom 2008 har vi lärt oss en sak – Svante Sjöblom är en man som skyndar långsamt. Förhoppningsvis dröjer det inte ytterligare 14 år till nästa platta.

På scen:
Svante Sjöblom – gitarr och sång
Magnus Nörrenberg – klaviatur
Micke Björk – bas
Marcel Strub – trummor
Ola Åkerman – trombon
Hannes Bennich – saxofon
Thyge van Dassen – fiol & sång
Peter Banks – banjo och sång
Spencer Gross – gitarr, bas och sång

Support:
SOFIE LIVEBRANT
Sångerskan Sofie Livebrant har sedan nio års ålder spelat piano och gjort sånger. Hon vill bli kallad “kompostör” och menar att musiken “komposteras“ i henne. Hon hör musik som går in i henne och som sen blir till ny musik, nya blommor. Hon ser sig som en länk i en lång kedja av sångare och kompositörer som fångar ”tidens sjungande”.

Sofie har genom åren tonsatt texter av Dan Andersson, Emily Dickinson, Sylvia Plath, Charles Baudelaire och är just nu aktuell med sitt sjätte album "Weep The Time Away" (release 3 december, 2021) där hon tonsatt åtta av Emily Brontës dikter.

Att tonsätta en författare och poet av Emily Brontës kaliber och status är naturligtvis en grannlaga uppgift. Det gäller att närma sig texterna med en väl avvägd blandning av respekt och…respektlöshet. Precis den balansen har Sofie Livebrant hittat. Grundtonen är hämtad från den pastorala engelska folkmusiken som man kan tänka sig spelades kring hedarna runt Haworth, men det handlar inte på något sätt om traditionell folkmusik, snarare är musiken inspirerad av folkrock-ikoner som Nick Drake, Pentangle och Sandy Denny. Sedan tar vi en sväng om Kalifornien och låter Joni Mitchell få färga musiken innan den till slut hamnar i Sverige idag.

Läs mer Dölj

Mer om artisten