Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Livekonsert & livestream

Stockholm Jazz Orchestra - spelar Coltrane

Foto: Casper Hedberg
Mer om artisten

Storbandsmusik med precision och stort hjärta! Ett av Sveriges bästa storband tillsammans med en rad magnifika solister spelar denna afton musik av, eller associerad med John Coltrane – en av de största, mest innovativa saxofonisterna och en av de viktigaste musikaliska ambassadörerna för 1960-talsjazzens kompromisslösa nyskapelser. En konsert med energi, sväng och extas!

Låtar som Naima, Giant Steps, Afro-Blue, My Favorite Things, In a Sentimental Mood, Central Park West, Impressions och många fler presenteras i delvis nya fräscha arrangemang.

John Coltrane dog 1967, blott 40 år ung och skulle alltså ha blivit 93 år i år! Han hann, trots sin korta levnadstid, bli en av de största jazzmusikerna någonsin, med en enormt betydelsefull roll för jazzens utveckling.

Han blev känd under sin tid i Miles Davis grupp och medverkade på skivan ”Kind of Blue” världens mest sålda jazzskiva. Coltranes egen grupp hade en superhit med albumet ”My Favorite Things ”på Atlantic där sopransaxofonen hade en bärande roll. Senare delen av hans karriär ägnades mer och mer åt friare väldigt spirituell jazz. Coltrane hade också klassiska samarbeten med Duke Ellington, Thelonius Monk och sångaren Johnny Hartman med flera.

Bandet består av:
Johan Christoffersson, Fredrik Kronkvist, Andreas Gidlund, Sebastian Jonsson, Fredrik Lindborg – saxofon
Fredrik Norén, Karl Olandersson, Nils Jansson, Magnus Broo, Tobias Wiklund – trumpet
Peter Dahlgren, Arvid Ingberg, Mats Äleklint, Anders Wiborg – trombon
Adam Ross – trummor
Martin Sjöstedt – kontrabas
Daniel Tilling – piano

Gästsolist : Karl-Martin Almqvist

Ständiga vikarier:
Karl Olandersson – trumpet
Karin Hammar, Kristian Persson, Bertil Strandberg – trombon
Andreas Gidlund, Johan Christoffersson – saxofon
Christian Spering – kontrabas

Livestream | Köp stödbiljett

På grund av rådande omständigheter genomförs denna konsert med ett publikantal på 50 personer. Därför har vi valt att även livestreama konserten så att så många som möjligt ska få möjlighet att ta del av musiken. Livestreamen börjar kl 20.00 den 19 september och är gratis. Artisterna får självklart full ersättning. Tack för att du tittar! Läs här hur du kan stödja oss. Prenumerera på vår YouTubekanal och klicka här för att komma direkt till streamen!

Läs mer Dölj

Mer om artisten