Steget

Foto: Ellika Henrikson
Mer om artisten

Trodde du att popduon från Göteborg hade lagt av? Icke! Pianisten Nils Dahl och sångerskan Matilda Sjöström firar att det är 10 år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop och släpper i samband med det ny musik och åker på turné. De vill tillbaka till kärnan; hur det från början var de två mot världen, med känslofyllt piano och ärlig text och sång. Lite stråkar och gitarrgnissel har ju aldrig skadat någon så det kommer såklart dyka upp lite här och var.

Både Nils och Matilda minns tydligt den där sommarkvällen för 10 år sedan på Pusterviks uteservering när det blev bestämt att de skulle skapa tillsammans. Sedan dess har båda genomgått flera livskriser och vi har fått följa med på resan. Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut. De nya låtarna handlar om att se sig själv i spegeln, ta med sig sin historia och samtidigt blicka framåt. Det är inte alltid lika lätt som det verkar.

Steget har tolkat Ebba Gröns klassiker ”Flyktsoda”. De filmade inspelningen i all sin enkelhet i Sonya Studios och bara några timmar efter att live-videon slängdes upp delade självaste Joakim Thåström videon på sin Facebook-sida. Detta var såklart fantastiskt och oerhört mäktigt för Steget då detta är en av deras absoluta favoritlåtar. Stegets musik har varit med i många TV-serier och har hög lyssning än - trots att det var längesedan de faktiskt släppte en skiva.

Läs mer Dölj

Mer om artisten