Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Snorre Kirk (No) & Stephen Riley (Us)

Mer om artisten

Ett möte mellan den Köpenhamnsbaserade trummisen och kompositören Snorre Kirk och den amerikanske stjärntenorsaxofonisten Stephen Riley. Till detta projekt har Kirk skrivit en helt ny repertoar, skräddarsydd för detta handplockade gäng eminenta musiker och med Stephen Rileys unika klang och tillgång till musiken i fokus.

SNORRE KIRK (NO) & STEPHEN RILEY (US) Stephen Riley betraktas som en av nutidens tungviktare på jazzscenen. Han debuterade vid 17 års ålder som medlem i Ray Charles’ orkester och har sedan dess turnerat med med några av jazzen största stjärnor som Harry Connick, Wynton Marsalis, Norah Jones och Marcus Roberts. Med en närmast transcendent upphöjdhet, silkeslen klang och ett osedvanligt musikaliskt överskott har Riley, av kritiker, musiker och jazzkännare, förutspåtts att bli en tenorsaxofonisternas stilbildare under de närmaste åren. Snorre Kirk från Norge är inte bara en välmeriterad trumslagare utan också kompositör. Han har under de senaste åren gjort sig ett namn på den internationella jazzscenen som medmusiker till några av Skandinaviens främsta jazzartister och internationella storheter, och mottagit en mängd utmärkelser, bland annat JazzSpecials-priset för sitt debutalbum ”Blues Modernism” (2012). Sedan debuten har han gett ut ytterligare två album som banat väg för ett internationellt genombrott, med framträdanden på några av världens ledande jazzfestivaler som North Sea Jazz Festival, Art of Swing Festival i Kansas City och Pori Jazz Festival i Finland.På scenStephen Riley – tenorsaxofonSnorre Kirk – trummorMagnus Hjorth – pianoAnders Fjeldsted – bas
Läs mer Dölj

Mer om artisten