Snorre Kirk European Quartet(NO/UK/DK)

Foto: Søren Rønholt
Mer om artisten

Här står spelglädje, närvaro och inte minst sväng i centrum! Den välrenommerade norske jazztrummisen och kompositören Snorre Kirk kommer tillbaka till Victoria. Denna gång med sin stjärnspäckade "European Quartet" bestående av två av de mest framstående profilerna från den yngre generationen av brittiska jazzmusiker; saxofonisten Giacomo Smith och pianisten Joe Webb, samt den enastående danske basisten Anders Fjeldsted.

Snorre Kirk har under de senaste åren gjort sig ett namn på den internationella jazzscenen som medmusiker till några av Skandinaviens främsta jazzartister och internationella storheter, och mottagit en mängd utmärkelser. Med sex kritikerrosade album i bagaget, samt framträdanden på några av världens ledande jazzfestivaler i Europa, USA och Asien har han på rekordtid lyckats göra sitt band till en av de mest eftertraktade jazzgrupperna just nu.

Saxofonisten Giacomo Smith är en av de mest inflytelserika personerna på den brittiska jazzscenen, både som frontman och upphovsmakare till den framgångsrika orkestern Kansas Smitty's, och som grundare av jazzklubben med samma namn, samt som solist. Han har uppträtt med både Jamie Cullum och Wynton Marsalis. Pianofenomenet Joe Webb tillhör samma generation och anses vara en av Englands stora up-and-coming pianotalanger. Med basisten Anders Fjeldsted som fullbordar kvartetten får vi möjlighet att uppleva hur klassisk jazz kan låta 2023 på båda sidor om kanalen!

“Snorre Kirk, the joy of classic jazz”
Le Monde (FR)

“..impossible to resist..as good, or even better, than the American orchestras playing this timeless music today”
JazzMagazine (FR)

“..an ‘Ellington great-grandson...refined, elegant and mightily swinging”
JazzThing (DE)

På scen:
Snorre Kirk – trummor
Giacomo Smith – saxofon
Joe Webb – piano
Anders Fjeldsted – bas

Läs mer Dölj

Mer om artisten