Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Snorre Kirk European Quartet(NO/UK/DK)

Foto: Søren Rønholt
Mer om artisten

Här står spelglädje, närvaro och inte minst sväng i centrum! Den välrenommerade norske jazztrummisen och kompositören Snorre Kirk kommer tillbaka till Victoria. Denna gång med sin stjärnspäckade "European Quartet" bestående av två av de mest framstående profilerna från den yngre generationen av brittiska jazzmusiker; saxofonisten Giacomo Smith och pianisten Joe Webb, samt den enastående danske basisten Anders Fjeldsted.

Snorre Kirk har under de senaste åren gjort sig ett namn på den internationella jazzscenen som medmusiker till några av Skandinaviens främsta jazzartister och internationella storheter, och mottagit en mängd utmärkelser. Med sex kritikerrosade album i bagaget, samt framträdanden på några av världens ledande jazzfestivaler i Europa, USA och Asien har han på rekordtid lyckats göra sitt band till en av de mest eftertraktade jazzgrupperna just nu.

Saxofonisten Giacomo Smith är en av de mest inflytelserika personerna på den brittiska jazzscenen, både som frontman och upphovsmakare till den framgångsrika orkestern Kansas Smitty's, och som grundare av jazzklubben med samma namn, samt som solist. Han har uppträtt med både Jamie Cullum och Wynton Marsalis. Pianofenomenet Joe Webb tillhör samma generation och anses vara en av Englands stora up-and-coming pianotalanger. Med basisten Anders Fjeldsted som fullbordar kvartetten får vi möjlighet att uppleva hur klassisk jazz kan låta 2023 på båda sidor om kanalen!

“Snorre Kirk, the joy of classic jazz”
Le Monde (FR)

“..impossible to resist..as good, or even better, than the American orchestras playing this timeless music today”
JazzMagazine (FR)

“..an ‘Ellington great-grandson...refined, elegant and mightily swinging”
JazzThing (DE)

På scen:
Snorre Kirk – trummor
Giacomo Smith – saxofon
Joe Webb – piano
Anders Fjeldsted – bas

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 16 februari

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten