Sandy Brechin Trio(UK/SE)

Foto: Mats Pettersson
Mer om artisten

Sandy Brechin Trio bjuder på härlig skotsk folkmusik med inslag av svenska toner. Här möts emellanåt en svensk schottis med en skotsk slipjig – och det är musik med fart i! Här blir det garanterat svårt att sitta still.

Obs! Viktig information – konserten är framflyttad till den 27/10.

Klicka här för att komma till sidan för konserten den 27/10 >

Om du har köpt biljett till konserten innan den flyttades, så är din gamla biljett giltig på det nya datumet. Kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu el. 040-10 30 20 vid frågor ang. biljetter, byte av konsert eller återköp. Glöm inte uppge bokningsnummer.

Sandy Brechin är en av Skottlands mest framstående dragspelsmusiker och har fler än 100 turnéer över hela världen i backspegeln. Han är känd för sin häpnadsväckande fingerfärdighet och sitt humoristiska mellansnack som kan få den mest inbitna tråkmåns att dra på smilbanden. En underhållare av rang som spelar såväl traditionell som egenkomponerad musik.
 
Med sig i Sandy Brechin Trio har han två erfarna musiker: Jimmy Johansson, fiolspelaren som har gjort över 400 spelningar med Madame Neruda, som spelar skotsk och irländsk folkmusik. Med felan fast förankrad under skägget komponerar han eget i både svensk och irländsk stil. Basisten Christopher A Bång har fingret med i en mängd olika grupper, som Tzeitel, Volodja och Resmiranda. Christopher står med benen i flera traditioner och genres allt från klezmer till vispop och folkmusik från de brittiska öarna.

Läs mer Dölj

Mer om artisten