Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Ulrika Bodén, Sofia Sandén & Patrik Grundström

Sångsystrar

Foto: Leif Wikberg
Mer om artisten

Liv och svärta, glädje och sorg – Sångsystrar låter den flerstämmiga sången stå i fokus och repertoaren är hämtad ur våra traditionsarkiv, där sjungande systrar och bröder varit föregångare. Sofia Sandéns och Ulrika Bodéns sång är i ständig dialog med varandra. Med en stark tro på rösten och dess oändliga möjligheter rör de sig tillsammans i full frihet. I konserten har de med sig basisten Patrik Grundström som ger både djup och skärpa åt musiken.

Sofia Sandén från Dalarna och Ulrika Bodén från Ångermanland hör till två av Sveriges mest välkända folksångerskor och deras karaktäristiska stämsång har hörts både i duo och i populära gruppen Ranarim. Rösterna flätar och slingrar sig obehindrat genom vackert ornamenterade folksånger. Klangerna är både kärva och ljuva, med särskild kärlek till rytmen och de berättande texterna. Patrik Grundström från Härnösand skänker djup och driv till musiken med kontrabas och akustisk bas.

Sångsystrar är skivaktuella med sitt första album som duo, som de släppte i maj tillsammans med basisten Patrik Grundström och gästerna Petter Berndalen slagverk, Daniel Ek gitarrer och Niklas Roswall nyckelharpa.
 
"Samtliga tretton spår är suveräna! Sångsystrarna sjunger rakt in i hjärtat med flerstämmig krusig blåton, vacker diktion, kraftfull kristallklar kulning och medryckande berättarlust" - Ur Alexandra Ullstens recension i tidningen Lira, som också gav albumet ett Lira gillar-hjärta.

Ulrika Bodén från Ångermanland är en mångsidig musiker som med sin både skira och kraftfulla röst anlitas som solist och med de projekt hon själv driver. Hon skriver också egen musik och sångtexter. Bland de projekt Ulrika nyligen arbetat med kan nämnas ”Kulning- improvisation och förnyelse” tillsammans med bland andra Sofia Sandén. 2016 släpptes Ulrikas senaste soloalbum Te berga blå som vann Manifestpriset för bästa Folkmusikskiva. Ulrika är också en återkommande gäst med bla Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall samt med Stockholms Saxofonkvartett.

Sofia Sandén är sångerska och folkmusiker från Leksand som efter studier vid Kungliga Musikhögskolan etablerat sig som en av den nya generationens folksångerskor. Har rönt stora framgångar med bland annat folkmusikgruppen Ranarim, flertalet skivinspelningar och turnéer i Japan, USA och Europa. Hon kan höras i nuvarande grupper Folkmusiktrion Sandén-Nygårds-Carr och duon SÅNGSYSTRAR samt barnföreställningen Långt bort i skogen.

Patrik Grundström är frilansmusiker bosatt i Härnösand som genom åren har spelat med otaliga artister (Magnus Carlson, Helen Sjöholm, Anna von Hausswolff, Isabella Lundgren, Tomas Ledin, Lill Lindfors för att nämna några). Han har gjort produktioner med allt från opera till revy och modern dans och turnerat världen runt och gjort konserter i Sveriges samtliga hörn. 2019 tilldelades han stipendium för ”Kulturella & Kreativa Näringar” för de arrangemang han anordnar runtom i Västernorrland. I folkmusik-sammanhang så syns Patrik med Emma Ahlberg i Hilleviensemblen , Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye samt med Sofia Sandén & Ulrika Bodén.

På scen:
Ulrika Bodén – sång, dulcimer, autoharp
Sofia Sandén – sång, femsträngad viola d'amore, tumpiano
Patrik Grundström – kontrabas, akustisk bas

Läs mer Dölj
Köp biljett

lördag 11 februari

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

340 kr vid bord
300 kr på balkong

Student / Pensionär

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten