Ronnie Åström Trio

Foto: Gabrielle Holmberg
Mer om artisten

Med en rivig men samtidigt sammetsmjuk rockröst och texter om kärlek, tid och livets förgänglighet, som inramas av oemotståndliga melodier och skickligt gitarrspel, lämnar Ronnie Åströms musik ingen oberörd. Åström är en alltigenom övertygande liveartist och konsertupplevelsen är intensiv och svettig. Han ger allt från första takten till den allra absolut sista tonen, som om han vore född på scen.

2022 mottog Ronnie ”Hans-Erik Dahlgrens stipendiet” för att under nästan trettio år arbetat som kapellmästare och gitarrist bakom Sveriges artistelit – där han gjort sig ett namn som en av landets mest respekterade musiker.

Musikkarriären tog fart redan i sextonårsåldern då Ronnie hoppade av skolan, rymde hemifrån och satsade helhjärtat på musiken. Sedan dess har han samarbetat med Sveriges främsta artister, både som kapellmästare, musiker och arrangör. Meja, Joe Bonamassa, Robert Wells, Loreen, Darin, Jakob Samuel, Danny Saucedo är bara några exempel på sådana samarbeten.

2021 släpptes ”One take at Sonika studios” där han bland annat gjorde en cover på Little Richards monsterhit ”Lucille”. Den har streamats flera miljoner gånger på digitala plattformar och är en av de få covers av Little Richard som hans familj delat vidare.

Under hösten 2023 har flertalet låtar släppts, som: ”Kärleken är Blå”, ”Publiken satt kvar” och ”Lovsången”, vilka sammantaget har streamats över 100 000 gånger och spelas flitigt på Sveriges Radio P4.

Helt enkelt - ”Sveriges svar på John Mellencamp” (Anders Kraft TV4 Nyhetsmorgon)

På scen:
Ronnie Åström – sång och gitarr
Leif Sundin –  bas
Frederico De Costa – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 25 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten