Obs! Samtliga arrangemang under jan-feb är inställda el. framflyttade

Vi är i färd med att genomföra dessa programändringar och det tar lite tid innan alla datum finns på plats. Mer info finns under Coronainfo - Inställt & förändrat. Vi kontaktar alla biljettköpare som är berörda och uppdaterar hemsidan så snart vi har mer information. Tack för ert tålamod!

Pokey LaFarge(US)

Foto: Eliot Lee Hazel
Mer om artisten

Den amerikanske musikern, låtskrivaren, bandledaren och underhållaren Pokey LaFarge har under de senaste 15 åren fått musikälskare världen över att gå i spinn över hans kreativa mix av tidig jazz, ragtime, country, blues och swing. Han kombinerar det rustika soundet från det förflutna med sin egen slingrande humor och rootsiga känsla.

Född Andrew Heissler i Bloomington, Illinois, 1983, inspirerades LaFarge som barn mycket av sin farfar och morfar. Av den ena fick han en gitarr och en mandolin, av den andra fick han ett brinnande intresse för amerikansk litteratur och historia, såväl som rootsmusik från 1900-talet.

Som tonåring kombinerade LaFarge sina passioner i sin egen musik och ackompanjerade sig själv på gitarr, mandolin och banjo. Efter examen från gymnasiet anammade LaFarge en ambulerande livsstil – såväl som smeknamnet Pokey – och reste runt i USA och uppträdde ofta i gathörn. LaFarge korsade också vägar med en handfull likasinnade musiker och han turnerade snart med sin egen kombo, South City Three, med Adam Hoskins på gitarr, Joey Glynn på standupbas och Ryan Koenig på munspel, tvättbräda och slagverk.

2006 släppte LaFarge sitt egenproducerade debutalbum, Marmalade och sedan dess har fanskaran stadigt vuxit, men Pokey håller inte med om att det handlar om nostalgi: “It’s not retro music. It’s American music that never died.” Inför 2013-års självbetitlade album signades Pokey LaFarge till Jack Whites skivbolag Third Man Records. Något som gav en ordentlig knuff. Via förbandsturné åt White, soundtracket till både ”Boardwalk Empire” och ”The Lone Ranger” samt uppträdande hos David Letterman upptäckte alltfler Pokey LaFarge.

Pokey är nu aktuell med sitt nya album ”In The Blossom of Their Shade”. Samlingen är uppföljningen till LaFarges kritikerrosade studio-LP Rock Bottom Rhapsody från 2020 som NPRs Fresh Air utsåg till "Bäst 2020" och ett "Album som gjorde en konst av eskapism."

Läs mer Dölj
Köp biljett

lördag 30 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

400 kr vid bord
360 kr på balkong

Student / Pensionär

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten