Philip Sayce(CAN)

Foto: Matt Barnes
Mer om artisten

Var det någon som sa att rocken är död? Inte om du frågar Philip Sayce (eller oss). Sayce är en av de mest respekterade och efterfrågade gitarristerna inom blues- och rockgenren idag. Med sin förmåga att kombinera blues, rock och psykedelika på ett sätt som är både energiskt och känslomässigt – och med sitt virtuosa gitarrspel – fångar han publikens uppmärksamhet under sina intensiva framträdanden. På sitt senaste album ”Spirit Rising” bekräftar han sin status som en av de bästa elgitarristerna på planeten just nu.

Konserten är tyvärr inställd. Vänligen avvakta info om ev. nytt datum!

Tyvärr måste vi meddela att konserten inte kommer att kunna genomföras som planerat den 30 november. Philip Sayces management har haft problem kring bokningen av hela sin Europaturné och arbetar nu för att boka om turnén till 2024. Philip har gjort ett uttalande på sin Facebooksida som går att se här: https://fb.watch/nIVdSEyFjx/

Vi ber dig som har biljett att avvakta vidare information, då vi hoppas att kunna erbjuda ett nytt datum under 2024. Vid en eventuell flytt av konserten kommer din/dina biljetter att vara giltiga på det nya datumet. Om du inte kan eller vill gå på det nya datumet eller om vi inte lyckas hitta ett nytt datum för konserten så återbetalas biljetterna. Du kommer höra av oss via Kulturcentralen så snart vi har mer information.

Om du redan nu vill återköpa dina biljetter så går det givetvis bra. Meddela i så fall Kulturcentraleninfo@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

---

Född  i Wales, Storbritannien, uppvuxen i Toronto, Kanada och numera boende i Los Angeles USA, började Sayce spela gitarr redan som barn och inspirerades av artister som Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan och Eric Clapton.

Sayce har en imponerande musikkarriär bakom sig och har spelat med en mängd olika artister, inklusive Melissa Etheridge, Uncle Kracker och Jeff Healey, och turnerat flitigt världen över med sitt roadband och delat scen med artister som ZZ Top och Deep Purple. 2013 uppträdde Sayce på Eric Claptons Crossroads Guitar Festival i New York City och 2015 skrev han på med Warner Bros. Kanada.

Sayce har släppt flera soloalbum, varav det senaste, "Spirit Rising", kom ut 2020. Spirit Rising markerar Sayces första studiosatsning sedan 2015 då han gav ut ”Influence”; hans första album som gavs ut på Warner Bros där han tillsammans med den framstående producenten Dave Cobb briljant nytolkade ett brett utbud av obskyra rocklåtar och det album som uppmärksammade många nya lyssnare på Sayce.

”Spirit Rising” är en hyllning till blues- och rockmusiken som inspirerade Sayce som ung och visar upp bredden av hans talang och hur mycket han har utvecklats med åren.

På scen:
Philip Sayce – gitarr och sång
Sam Bolle – bas
Bryan Head – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten