Releasekonsert

Peter Tegnér & Nadin Al Khalidi - Belong

Foto: Max Alm-Norell
Mer om artisten

BELONG är både bandnamn och albumtitel till Malmömusikerna Peter Tegnér och Nadin Al Khalidis första gemensamma studioalbum som släpps under hösten 2024, med Nadin på sång, algerisk mandol och Peter Tegnér på gitarr. Tillsammans skapar de ett fritt och gränslöst musikaliskt landskap där meditativa, rytmiska och känslosamma kompositioner omringas av arabiska texter. Vacker musik i ett spännande kulturellt möte. Den här kvällen medverkar även Fredrik Gille på slagverk samt några hemliga gäster.

Peter och Nadin väver fritt samman unika gitarrkompositioner, den algeriska mandolens arabiska toner och de allmängiltiga och mänskliga texterna. Soundet är resultatet av ett genuint, starkt och äkta musikaliskt möte där två individer från två olika helt kulturer möts och generöst släpper in varandra fritt och förutsättningslöst i varandras musikaliska uttryck.

Nadin Al Khalidi föddes i Bagdad och växte upp både där och i Kairo. Nadins röst, musik och sångtexter är kända med gruppen Tarabband som har en stor publik både i Sverige och mellanöstern i bl a Egypten, Irak, Jordanien samt Nordafrika. Under snart 18 år har Nadin turnerat med Tarabband och sina andra musik och teaterprojekt där hennes röst, musik och berättarkonst ramar in mänskliga berättelser som hon skickligt förmedlar på scenen och lämnar ingen oberörd.

År 2014 tog hon emot pris för “årets traditionsbärare” vid Folk- och världsmusikgalan samt 2016 med Tarabband vid samma gala.

Malmögitarristen och kompositören Peter Tegnér är känd för sina stämningsfulla solnedgångskonserter, hjärteprojektet Goodnight Sun, som han brukar turnera med i Skåne under somrarna.  Peters karaktäristiska fingerplockningsstil på sin stålsträngade gitarr i kombination med experimentella ljudlandskap på elgitarrer skapar ett unikt sound som utforskar spektrumet av mänskliga känslor. Varsamt bjuder Peter in sina lyssnare till en plats för introspektion och reflektion.

Peter gjorde sin allra första offentliga konsert på Victoria i maj 1997 och rubriken på Arbetets recension löd då ”Sagolikt Vackert”. Peter erhöll SKAPs kompositionspris 2016. Han har släppt flera album, det senaste soloalbumet "Different Journeys" släpptes 2019.

På scen:
Peter Tegnér – gitarrer
Nadin Al Khalidi – sång och algerisk mandol
Fredrik Gille – slagverk

Läs mer Dölj
Köp biljett

lördag 2 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten