Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Per ”Texas” Johansson

Foto: Tina Axelsson
Mer om artisten

Per ”Texas” Johansson, en av Sveriges främsta jazzmusiker och en trollkarl på alla slags träblås. Han låter jazz och modernistisk konstmusik mötas med gott om utrymme för melodiös improvisation och kosmiskt utsvävande.

  • Letar du efter biljetter eller har du fått förhinder och vill sälja din? Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang, bli medlem och ladda upp din biljett till försäljning och du som vill köpa kan enkelt se om det finns någon som säljer. Klicka här för att komma till Ticketswap.

Per är aktuell med nya skivan ”Den sämsta lösningen av alla”. Skivan är den tredje på bolaget Moserobie efter sitt uppehåll från musiken (han omskolade sig till narkossköterska och arbetade inom vården under ett ansenligt antal år).  

Per har under sin musikaliska karriär belönats både med Gyllene skivan för bästa jazzinspelning samt flera grammisnomineringar och har genom åren spelat i en mängd konstellationer och samarbetat med många, bland andra: Gugge Hedrenius, Lina Nyberg, Bo Kaspers Orkester, Barry Guy, Guy Barker, Evan Parker, Fire Orchestra, Rebecka Törnqvist, Gard Nilssen Supersonic Orchestra.

Denna kväll framförs nyskriven musik samt låtar från de två tidigare skivorna "De långa rulltrapporna i Flemingsberg" (2014) och "Stråk på himlen och stora hus" (2019) allt med ett nytt band bestående av några av de främsta musikerna på den europeiska jazzscenen.

På scen:
Per Texas Johansson – träblås
Johan Lindström – pedalsteel guitar
Mattias Ståhl – vibrafon/marimba
Josefin Runsteen – fiol/Viola
Johan Graden – piano
Petter Eldh – bas
Konrad Agnas – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten