Nu har vi släppt hela vårens program!

Skrolla ner för att hitta alla programpunkter.

Per ”Texas” Johansson

Foto: Tina Axelsson
Mer om artisten

Per ”Texas” Johansson, en av Sveriges främsta jazzmusiker och en trollkarl på alla slags träblås. Han låter jazz och modernistisk konstmusik mötas med gott om utrymme för melodiös improvisation och kosmiskt utsvävande.

Per är aktuell med nya skivan ”Den sämsta lösningen av alla”. Skivan är den tredje på bolaget Moserobie efter sitt uppehåll från musiken (han omskolade sig till narkossköterska och arbetade inom vården under ett ansenligt antal år).  

Per har under sin musikaliska karriär belönats både med Gyllene skivan för bästa jazzinspelning samt flera grammisnomineringar och har genom åren spelat i en mängd konstellationer och samarbetat med många, bland andra: Gugge Hedrenius, Lina Nyberg, Bo Kaspers Orkester, Barry Guy, Guy Barker, Evan Parker, Fire Orchestra, Rebecka Törnqvist, Gard Nilssen Supersonic Orchestra.

Denna kväll framförs nyskriven musik samt låtar från de två tidigare skivorna "De långa rulltrapporna i Flemingsberg" (2014) och "Stråk på himlen och stora hus" (2019) allt med ett nytt band bestående av några av de främsta musikerna på den europeiska jazzscenen.

På scen:
Per Texas Johansson – träblås
Johan Lindström – pedalsteel guitar
Mattias Ståhl – vibrafon/marimba
Josefin Runsteen – fiol/Viola
Johan Graden – piano
Petter Eldh – bas
Konrad Agnas – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 13 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Student / Pensionär

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten