Med anledning av Corona

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi tvingats att ställa in ett stort antal evenemang. Vid genomförande av evenemang kommer vi givetvis att följa gängse regler och rekommendationer som finns på plats vid tillfället. Läs mer under hur vi arbetar med trygghet och programförändringar under fliken "Coronainfo".

Per Tengstrand: Konversationer Vid Klaviaturen "Franz Liszt – Vild Och Galen" (Steinway Showcase)

Mer om artisten

Världspianisten som är en av Sveriges mest framstående artister på de internationella konsertscenerna ger två unika kvällar där Per varvar sitt pianospel med att berätta om kompositören och musiken på sitt eget avspända sätt.

Steinway showcase: PER TENGSTRANDKonversationer vid klaviaturen – "Franz Liszt – Vild och galen" Världspianisten Per Tengstrand är en av Sveriges mest framstående artister på de internationella konsertscenerna och en kär gäst på Victoriateatern, som enligt egen utsago är en av hans favoritscener. Under Konversationer vid klaviaturen berättar Per om olika ämnen: det kan vara om pianots historia, om ett musikverk som betytt extra mycket (och som har ett historisk sammanhang, exempelvis Beethovens Eroicasymfoni) och andra ämnen som inte endast handlar om musik utan även innebär både populärhistoria och populärvetenskap. Denna kväll tillägnas temat "Franz Liszt – Vild och galen" och musiken kommer att framföras på Victoriateaterns nya Steinwayflygel.Steinway showcase:Vi på Victoriateatern har länge längtat efter att ha en riktigt bra flygel på teatern och har därför startat en insamlingskampanj för att finansiera ett inköp av en Steinwayflygel, modell O. Konserten med Per blir första gången som vi får möjlighet att höra instrumentet på plats. Läs mer om hur det går till att bli sponsor här: www.victoria.se/flygel. Kontakta oss på flygel@victoria.se eller ring 040 97 66 02 för att bli sponsor eller för mer att få reda på mer. Om du reserverar din tangent innan konserten så bjuder vi på entrén (gäller i mån av plats) – först till kvarn! "För mig är det viktigt att alla känner sig välkomna utan att uppleva ett tryck att man behöver ha förkunskaper i klassisk musik. En ingång till musik via mera ”allmänna” ämnen är både relevant och intressant", säger Per.Per Tengstrand är en pianist som vid tolv års ålder debuterade med Helsingborgs Symfoniorkester. Han föddes 1968 i Växjö och har studerat för bland annat Hans Pålsson, Dominique Merlet och Romuald Sztern. Under åren har han spelat in skivor med verk av Brahms, Chopin och Beethoven. Han är också huvudpersonen i Magnus Gertten och Stefan Bergs dokumentärfilm Solisten. Per har fått mycket beröm för sin teknik och säkerhet vilket även har visats i de utmärkelser som han har fått. Han har bland annat vunnit Cleveland International Piano Competition, fått den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibu som den yngsta någonsin och när han tilldelades första pris för sina slutexamina vid konservatoriet i Paris bröt publiken det 200 år gamla applådförbjudet.Idag bor Per i USA med sin fru där han har gör stor succé, både på konserter och skivor. Han arbetar regelbundet med de stora orkestrarna i Skandinavien och är konstnärlig ledare för Helsingborg Pianofestival och New Nordic Music Festival i New York.
Läs mer Dölj

Mer om artisten